Pilgrimsmusslor ruccola recept

Stekta pilgrimsmusslor

Musslorna serverades tillsammans med sallad (här isbergssallad och ruccola), skivad avokado och mango
Pilgrimsmussla med balsam- och tomatsmör

Pilgrimsmussla med balsam- och tomatsmör

Torka av och olja pilgrimsmusslorna. Lägg upp dem på en bädd av ruccola och ringla tomatsmöret över. 75 g smör, 3 soltorkade tomater, 2 salladslökar (det gröna), 2 st schalottenlökar, 2 msk röd balsamvinäger, 6 st pilgrimsmusslor (3 per pers, eller om varmrätten är kraftig tycker jag det räcker med 2 st per pers). 6 st pilgrimsmusslor
Sallad med pilgrimsmusslor

Sallad med pilgrimsmusslor

blandade salladsblad inklusive ruccola, sköljd och torkad. De halstrade pilgrimsmusslorna får sällskap av stekt grön sparris, blandade salladssorter, rädisor, gurka, grapefrukt och toppas av en citrusdressing
Förrätter till nyårs

Förrätter till nyårs

Skala räkorna eller plocka bort muskeln av pilgrimsmusslorna och lägg musslorna på ett hushållspapper
Det blev inte jag...

Det blev inte jag...

Matblogg - Friterade pilgrimsmusslor med avokadosalsaGET IT ON - Grillspett med Serranoinlindad jätteräkor och halloumiostVärt att notera att det är bara rätter med fisk och skaldjur som har nått finalen
Medelhavsbuffet

Medelhavsbuffet

Jag tinade fyra stora pilgrimsmusslor och skar dem i tunna skivor till en carpaccio, tillsammans med citronsaft, olivolja, salt och peppar

Middag, Mello och OS!

Krydda pilgrimsmusslorna med salt. Bulgursallad med mozarella, körsbärstomater, sockerärtor och ruccola
Pilgrimsmusslor

Pilgrimsmusslor

Nuförtiden har jag ändå börjat uppskatta, nästan uppskatta, lite andra sorter som mangoldskott, maché och ruccola

Dubbelfriterade pilgrimsmusslor

Torka av de tinade pilgrimsmusslorna och krydda med salt och peppar.  Fördela salladen på portionstallrikar och toppa med de friterade pilgrimsmusslorna
Franska pilgrimsmusslor

Franska pilgrimsmusslor

I fredags gjorde jag franska pilgrimsmusslor. Jag stekte ca 15 mellanstora pilgrimsmusslor tillsammans med ca 150 g champinjoner, en hackad schalottenlök och fem hackade vitlöksklyftor i rikligt med rapsolja. ca 15 mellanstora pilgrimsmusslor