Torka av och olja pilgrimsmusslorna. Lägg upp dem på en bädd av ruccola och ringla tomatsmöret över. 75 g smör, 3 soltorkade tomater, 2 salladslökar (det gröna), 2 st schalottenlökar, 2 msk röd balsamvinäger, 6 st pilgrimsmusslor (3 per pers, eller om varmrätten är kraftig tycker jag det räcker med 2 st per pers). 6 st pilgrimsmusslor
blandade salladsblad inklusive ruccola, sköljd och torkad. De halstrade pilgrimsmusslorna får sällskap av stekt grön sparris, blandade salladssorter, rädisor, gurka, grapefrukt och toppas av en citrusdressing
Matblogg - Friterade pilgrimsmusslor med avokadosalsaGET IT ON - Grillspett med Serranoinlindad jätteräkor och halloumiostVärt att notera att det är bara rätter med fisk och skaldjur som har nått finalen
Ruccola. Lägg på en ruccolabädd, rippla lite vinigrette över och riven parmesan. Ruccola. 2-3 pilgrimsmusslor per person. 2-3 pilgrimsmusslor per person
Torka av de tinade pilgrimsmusslorna och krydda med salt och peppar. Fördela salladen på portionstallrikar och toppa med de friterade pilgrimsmusslorna
I fredags gjorde jag franska pilgrimsmusslor. Jag stekte ca 15 mellanstora pilgrimsmusslor tillsammans med ca 150 g champinjoner, en hackad schalottenlök och fem hackade vitlöksklyftor i rikligt med rapsolja. ca 15 mellanstora pilgrimsmusslor