Pilgrimsmusslor ost recept

Förrätter till nyårs

Förrätter till nyårs

Skala räkorna eller plocka bort muskeln av pilgrimsmusslorna och lägg musslorna på ett hushållspapper
Fredagsmys med tapas

Fredagsmys med tapas

Vi hade även lite färska räkor ett par pilgrimsmusslor stekta i chiliolja, rökta musslor och så gjorde jag en halv sats aioli
Veganska tapas

Veganska tapas

Veganska pilgrimsmusslor på svamp med blomkåls- och misopuré. Superlätt att göra goda veganvarianter (tycker jag iaf), men trots det är nästan alla tapasställen jag någonsin varit på fyllda med charkuterier, skaldjur och framförallt OST
Veganska tapas

Veganska tapas

Veganska pilgrimsmusslor på svamp med blomkåls- och misopuré. Superlätt att göra goda veganvarianter (tycker jag iaf), men trots det är nästan alla tapasställen jag någonsin varit på fyllda med charkuterier, skaldjur och framförallt OST
Min nyårsmeny

Min nyårsmeny

Lägg pilgrimsmusslorna i en ugnssäker form och häll över mixet. Mixa ost, limeskal, vitlök, tomat, sambal oelek, salt och basilikablad
Mysmat

Mysmat

Pepprade den inte så mycket utan tillsatte chilifräsa pilgrimsmusslor istället. Jag tycker det är urmysigt att tända ljus, värma glögg och äta ostbricka

Gott nytt 2012!

Salta och peppar pilgrimsmusslorna. Det smakade verkligen helt fantastiskt med asiatisk råbiff, kall grönärtsoppa med vaktelägg och gazpacho med ostron
Här är jag

Här är jag

Till varmrätt valde jag lammstek provencal med persiljegnocchi och rostad vitlök och även här hade jag velat ha en mer framträdande smak av vitlöken

2012 – en sammanfattning

På juldagen åkte vi till Småland till min fina familj för fortsatt julfirande och lagom till nyårsafton var vi tillbaka i Göteborg igen och firade ut det nya året med gravade pilgrimsmusslor, anka med duchessmos av blomkål, palsternacka och potatis samt en blåbärsglassbomb med mascarponehjärta
Två Palmafavoriter!

Två Palmafavoriter!

Av de kalla pinxtosen åt vi bland annat krabbsallad med rökt lax, vit fisk med inlagd paprika och stekt vaktelägg samt en med tomat, rostbiff och majonnäs