Värm upp på låg värme på spisen, tillsätt ost och smaka av med kryddor. Sugen på något enkelt men ändå lyxigt - då måste ni prova de här pilgrimsmusslorna
Veganska pilgrimsmusslor på svamp med blomkåls- och misopuré. Superlätt att göra goda veganvarianter (tycker jag iaf), men trots det är nästan alla tapasställen jag någonsin varit på fyllda med charkuterier, skaldjur och framförallt OST
Till förrätt kan man gärna göra något med fisk eller skaldjur som också är nordiskt och är i säsong under vintern, exempelvis gravade laxrullader med örtcréme (recept kommer så småningom), halstrade pilgrimsmusslor eller en räkcocktail
Veganska pilgrimsmusslor på svamp med blomkåls- och misopuré. Superlätt att göra goda veganvarianter (tycker jag iaf), men trots det är nästan alla tapasställen jag någonsin varit på fyllda med charkuterier, skaldjur och framförallt OST
Varför är ostron så vackra. När vi kom stod ostron, havskräfta, svenska gårdsostar från Eckesta gård och Österlen (Husmorsfavorit) och diverse andra småplock och väntade
Pepprade den inte så mycket utan tillsatte chilifräsa pilgrimsmusslor istället. Jag tycker det är urmysigt att tända ljus, värma glögg och äta ostbricka
Salta och peppar pilgrimsmusslorna. Det smakade verkligen helt fantastiskt med asiatisk råbiff, kall grönärtsoppa med vaktelägg och gazpacho med ostron
På juldagen åkte vi till Småland till min fina familj för fortsatt julfirande och lagom till nyårsafton var vi tillbaka i Göteborg igen och firade ut det nya året med gravade pilgrimsmusslor, anka med duchessmos av blomkål, palsternacka och potatis samt en blåbärsglassbomb med mascarponehjärta
Av de kalla pinxtosen åt vi bland annat krabbsallad med rökt lax, vit fisk med inlagd paprika och stekt vaktelägg samt en med tomat, rostbiff och majonnäs