Ta ev bort muskeln från pilgrimsmusslans sida. Ta från värmen och rör ner sojan. Fördela pilgrimsmusslorna ovanpå, ringla över det brynta smöret med soja
½ dl japansk soja, ½ dl mirin, ½ dl saké, ½ dl sockerlag. Blanda i soja. (4 port)8 pilgrimsmusslor100 g sobanudlar100 g färska böngroddar1 blad Nori i strimlor2-1 msk sesamolja1 msk rostade sesamfrönMirinsojasås
14 msk soja. 14 pilgrimsmusslor 4 msk soja 4 msk sake 4 msk mirin 2 msk solroskärnor 1 tsk yuzu-kosho (kan bytas ut mot 1 citron och 1 grön chili) 1 citronsaft 2 msk olivolja salt peppar 16 pimiento de padrón 10 cm färsk ingefära 4 msk majonnäs citron, i klyftor (till garnering) olja (till stekning) smör (till stekning)När du har rensat pilgrimsmusslorna så delar dem på hälften. Marinerar dem sedan i soja, sake och mirin i minst 30 minuter
2 150 g pilgrimsmusslor 1 1/2 msk smör 1 1/2 tsk mild soja 1/2 msk färskpressad citronjuice 50 g shiitakesvamp 1/2 dl strimlad salladslök olja till stekning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5