Pilgrimsmussla rosmarin recept

Anka

Förrätten till imorgon är förberedd, det blir trilogi på jordärtskocka ackompanjerad av pilgrimsmussla samt rödingspärlor
Länge och långsamt

Länge och långsamt

Ei mennyt niinkuin StrömsössäPressad skulderblad av lamm (ca 4 portioner)1,5 kg skulderblad av lamm1 st morot, skurna i bitar2 st lökar, skurna i bitar2 st klyftor vitlök5 st svartpepparkorn1 kvist rosmarinca 30g smörsaltpepparvetemjöl Skölj köttet under kallt vatten och lägg det i en kastrull med kallt vatten tillsammans med morot, lök, vitlök, lagerblad, peppar och rosmarinLåt små koka i åtminstone 3hTa köttet bort med en hålsläv, låt svalna en stund. Sila och spara buljongen, du kommer att behöva den till såsenRiv köttet och lägg i en skålSmält smöret och häll på köttet lite i taget (rör om med en gaffel och kolla konsistensen, skall vara fuktig) lägg i några matskedar av buljongen också, rör omSalta och peppra, smaka avLägg plastfilm i en avlång brödform, lägg i köttet och platta till så att det blir jämtLägg plastfilm på köttet och lägg på en tyngd av något slag så att köttet pressas Låt stå i kylen i åtminstone 4hSkär i portionsbitar och sväng i vetemjölStek bitarna i smör tills de fått en fin och krispig ytaSås på rostad vitlök (4-5 portioner)2 hela vitlökar0,5 l kalvbuljong3 dl lammbuljong (använd den du kokade lammet i)2 dl rödvin1 palsternakka2 schalottenlökar1 tsk tomatpyré1 kvist rosmarin30 g osaltat smörsaltpepparLägg ugnen på 150 graderSkär vitlöken på mitten och lägg i folie och in i ugnen. Låt vara i ugnen i ca 1h, tills vitlöken mjuknat helt och hållet (så att du lätt kan trycka ut innehållet)Bryn löken, palsternacka och tomatpyré i en kastrull/pannaTillsätt rödvin och koka tills rödvinet nästan försvunnitHäll i kalv-och lammbuljongenKoka tills du har ca 3 dl kvarPressa i den rostade vitlöken och rosmarin. Låt såsen vila i rumstemperatur i ca 1hSila såsen och koka upp, lägg i smör så att såsen blir glansig Smaka av med salt och pepparPolenta (ca 4 portioner)1 dl polentavatten0,5 msk grädde1½ dl riven pecorino20 g smör1 dl stekt karljohansvamp1 msk hackad rosmarinsaltpepparKoka polentan enligt anvisningen på paketetTa bort från spisen och blanda i övriga ingredienserHäll i en smörad brödform och lägg och stelna i kylskåpetSkär i portionsbitar, stek i smör tills de fått en fin ytaBaby kronärtskocka och svamp (4 port. 1 kvist rosmarin
Bröllopsfest på Ängavallen

Bröllopsfest på Ängavallen

Förrätten var en vichysoisse med stekt pilgrimsmussla och löjrom, stekt sidfläskströssel. Varmrätt var lamm från gården, lammkorv, ugnsrostad potatis med rosmarin, grönsaker och skysås
Intervju med Grillpappan

Intervju med Grillpappan

Köp en egen och marinera i en marinad som du själv gör baserad på vitlök, soja, rosmarin, dijonsenap, salt och peppar
Långlunch på Freemasons i Wishell

Långlunch på Freemasons i Wishell

Alltså deras brioche med rosmarin och flingsalt är löjligt bra. Postat av Elin lördag 07/04 2018 kl. 16. 24 Kommentera
Pilgrimsmussla och scampispett

Pilgrimsmussla och scampispett

Garnera med sparris, tomat och en rosmarinkvist. 4 kvistar rosmarin. 4 kvistar rosmarin. En underbar sommarrätt att samlas kring grillen med
Stekta pilgrimsmusslor med vitvinssås

Stekta pilgrimsmusslor med vitvinssås

Stek tills musslan fått fin färg tillsammans med timjan, rosmarin och vitlöken. 1 kvist rosmarin. 1. Skala och hacka schalottenlöken så fint du kan