Det går också att byta ut basilikan mot soltorkade tomater. Pestopasta med räkor, 2 portioner 1 kruka basilika en bit parmesanost 2 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 3-4 tsk pinjenötter örtsalt 1 dl matlagningsgrädde 10-15 räkor med skal (går lika bra utan skal) valfri pasta 1
Nu är det snart påsk och dags att planera vad man ska göra för helgmat, samtidigt som man kanske inte vill stå i början av nästa vecka helt utan plan för middagarna och luncherna
Tillsätt lite olja (jag tog från soltorkade tomater) och häll tillbaka pastan och broccolin tillsammans med svarta bönor, citronsaft och ett par msk pesto
Serveras med fördel tillsammans med pestopasta. Ingredienser1 ask små tomaterSaften från en halv citron1 dl soltorkade tomater (gärna blötlagda)En halv gul lök1 vitlöksklyfta1 msk agave1 msk tamariHimalyasaltOregano2 stora morötterGör så härSvarva morötterna med en grönsakssvarv (eller skala med potatisskalare) så du får pastaband. 1 dl soltorkade tomater
Annars kan man tänka på pestopasta som en lyxigare maträtt, och folk generellt brukar ju inte ha problem med att punga ut med pengar för oxfilén, så varför inte punga ut för en jättegod vegetarisk pesto
Måndag - Kycklingsallad med pestopasta. soltorkade tomater. Soltorkade tomater är en riktig favorit i min bok, och jag smyger mer än gärna in det i matlagningen så ofta jag kan
Hacka sedan tomater och soltorkade tomater och blanda ner i pastan tillsammans med oliverna. Första middagen i min veckochallenge med rawfood blev en helt gudomlig “pestopasta” med tomater, oliver och roccula
Hacka sedan tomater och soltorkade tomater och blanda ner i pastan tillsammans med oliverna. Första middagen i min veckochallenge med rawfood blev en helt gudomlig ”pestopasta” med tomater, oliver och roccula