Krämig pestopasta
liljedahl
liljedahl

Krämig pestopasta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4-6 portioner
  • 2 gula lökar
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 400 g rökt sidfläsk
  • 1,5 dl rödvin
  • 8 bitar soltorkade tomater i olja
  • 70 g svinmålla eller spenat
  • 4 msk pesto
  • 3 +1 dl grädde
  • salt, peppar
  • 400 g spaghetti
  •  
  • Topping
  • 0,5 dl mandel
  • 1 grön chilifrukt
  • balsamvinäger

Beskrivning

    Grovhacka löken och finhacka vitlöken. Smält smör i en panna och ha ner löken. Låt den mjukna på medelvärme. Ha ner vitlöken när löken mjuknat och låt den värmas med löken i cirka 1 minut.

    Strimla sidfläsket och ha ner i pannan. Låt det fräsa under omrörning i några minuter tills det fått fin yta och fettet stekts ut i pannan. Slå sedan på vinet. Låt vinet fräsa in under några minuter.

    Strimla soltorkade tomater och grovhacka svinmållan. Ha ner i pannan. (Ett gott tips är också att ha ner lite av oljan från de soltorkade tomaterna i pannan). Klicka i peston och ha sedan ner 3 deciliter av grädden. Låt grädden koka ner så den reduceras och blir krämig (cirka 5-10 minuter) Rör om då och då så det inte bränner fast.

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen men dra av en minut på koktiden. Slå av vattnet och blanda ner spagettin i såsen. Slå på den sista decilitern med grädde. Servera med toppingen av finhackad mandel och grön chili, några stänk balsamvinäger samt vintipset nedan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.