Servera med pepparsåsen. Om du använder koncentrerad fond på flaska måste du späda ut den enligt förpackningen så att du får 3 dl buljong. Pepparsås2 msk hel vitpeppar 1 schalottenlök, finhackad 0,5 msk grönpeppar 0,5 msk estragon, finhackad olja 3 dl reducerad och hemgjord kalvfond, (eller utspädd från koncentrerad) 1 dl rödvin 2 msk konjak 2 dl grädde
Strö över buljongen och häll på vattnet. På affärsluncherna serverades de ofta med Pepparsås. Min vanliga Pepparsås brukar jag koka minst en timme, så att alla smaker kommer till sin rätt
Skiva köttet och servera med ugnsrostad potatis och pepparsås. Tillsätt vinet och buljongen, koka ner till hälften ca 15 min på medelvärme. 2 dl kalvbuljong. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g oxfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 msk Arla® Klarifierat Smör Pepparsås. 1 msk svartpepparkorn 1 gul lök 2 msk Arla® Svenskt Smör 1 dl vitt vin 2 dl kalvbuljong 2 dl Arla Köket® syrad grädde 30% ½ tsk salt Ugnsrostad potatis
Fina fläskkotletter med ben och fettkappa fick bräsera i buljong med goda örtkryddor och lök, därefter silade jag såsen och kokade upp med grädde som kotletterna sen fick ligga i
Kycklingpasta i pepparsås, fryst. 1 1/2 dl köttbuljong (tärning + vatten). Häll över buljong och låt steken puttra under lock ca 1 tim eller tills termometern visar 70°C
Denna böngryta har en mild hetta så ställ fram en flaska het pepparsås på bordet vid serveringen så att den som vill ha extra sting kan krydda efter efter egen smak
Häll i vattnet, buljong, ananasspad, currypasta och grädde. 4 pers400 g blandfärs1 liten gul lök, finhackad½ dl ströbröd1 dl vatten1 äggsalt och pepparSås. 1 morot, hyvlad med potatisskalaren1 gul lök1 tsk curry1 tsk röd currypasta1 kalvbuljongstärning1 dl vatten1 dl ananasspad från konserv2 ½ dl matgrädde½-1 msk maizenaBlanda ströbröd och vatten och låt dra några minuter
Min man gjorde en fondue med buljong, salt och peppar. Vi hade bearnaisesås, pepparsås, vitlökssås (dessa var färdiga såser jag köpte och som innehöll max 5 g /kolhydrater/100 g), min ädelostsås och även min egen chili- och vitlökssås
Fläskkarré med pepparsås, brynta champinjoner och picklad paprika. Varma, smörstekta grönsaker, oftast med lite benbuljong som får puttra med, mättar betydligt bättre har vi båda märkt