Potatisen blandas med chili, lime, koriander, tomat, rödlök, creme fraîche och lite majonnäs. Jag utnyttjar smakerna från Pebre, en chilensk tomatsalsa
Chuleton (t-bone-stek) med salsa criolla (en slags sås) och aji pebre (chilensk salsa). Chuleton med salsa criolla och aji pebre Spara Skriv ut Portioner
Ät spetten tillsammans med nykokt färskpotatis eller bulgur och kanske en het pebre. Lägg allt i en skål och häll över oljan, juice från den sista halva citronen, massvis med krossad svarpeppar och koriandern
Hacka koriandern och blanda med tomatröran. Vilotiden i kylskåpet är viktig då den ger ingredienserna möjlighet att ta smak av varandra och gör pebren mjukare i konsistens
Pebre är en jättegod chilensk salsa man kan käka till maten så här eller bara med bröd. Pebre. 1,5 dl matvete1/2 buljongtärning1 näve persilja1 tsk sambal olek1/4 citron4 st soltorkade tomater (om man har)1 tsk paprikapulver1 msk olivoljaPebre. 2 stora mogna tomateri näve koriander1 msk olivolja1/4 gul löksaft av 1/2 till 1 lime eller citronnypa socker1/ 2 tsk salt 1/2 röd chilli finhackad+ smaka alltid av med salt & pepparKyckling mm
Sillen, färskpotatisen och äggen till lunch var väl traditionellt svenskt men till middag smög sig både picanha, grillstek, pebre (det är en typisk chilensk kall sås baserad på tomat, chili och koriander), tigerräkor och fläskkarré
Hacka koriandern och blanda med tomatröran. Pebre äts med fördel till allt grillat. Vilotiden i kylskåpet är viktig då den ger ingredienserna möjlighet att ta smak av varandra och gör pebren mjukare i konsistens