Pebre koriander recept

Grillad räksallad med sparris, fänkål och pebre

Grillad räksallad med sparris, fänkål och pebre

4 2 knippen grön sparris (à 250 g) 2 fänkål olja flingsalt ca 1 krm peppar 350 g räkor av vannameityp (ASC-märkta, frysta och tinade) Pebre 3 tomater 1 schalottenlök ca 2 gröna chilifrukter (t ex jalapeño eller spansk peppar) 1/2 dl hackad koriander 1/2 dl hackad persilja 2 msk färskpressad citronjuice 1 dl olivolja Lägg till i inköpslistan
Grillad pluma med papas con pebre

Grillad pluma med papas con pebre

Potatisen blandas med chili, lime, koriander, tomat, rödlök, creme fraîche och lite majonnäs. Jag utnyttjar smakerna från Pebre, en chilensk tomatsalsa

Chuleton med salsa criolla och aji pebre

Chuleton (t-bone-stek) med salsa criolla (en slags sås) och aji pebre (chilensk salsa). Chuleton med salsa criolla och aji pebre Spara Skriv ut Portioner
Grilltillbehör – såser, röror och andra favoriter

Grilltillbehör – såser, röror och andra favoriter

Pebre (chilensk tomatsalsa) - recept. Emulsion på olivolja koriander lök och citron - recept. 1 kruka koriander. 1 kruka koriander. 1 kruka koriander (finhackad). 1 kruka koriander. 1 kruka koriander. 1 kruka koriander (finhackad)
Fem jävligt goda grilltillbehör!

Fem jävligt goda grilltillbehör!

Pebre. Hacka koriandern och chilin fint och häll ner i skålen. Pebre. Sötpotatispommes med iMat Fraiche, Koriander och Chili
Grillsäsongen är här!

Grillsäsongen är här!

Den chilenska tomatsalsan Pebre är ruskigt god om du nu gillar koriander. Lammspett med klyftpotatis och pebre till
Halloumispett med citron och chili

Halloumispett med citron och chili

Ät spetten tillsammans med nykokt färskpotatis eller bulgur och kanske en het pebre. Lägg allt i en skål och häll över oljan, juice från den sista halva citronen, massvis med krossad svarpeppar och koriandern

En oval julsill

Till potatissalladen lånade jag smaker från ett annat och numera klassiskt grilltillbehör – den chilenska pebren

Pebre - chilensk tomatsalsa

1 handfull koriander , finhackad (ca 3 msk). Som dippsås eller till kött. 1. Finhacka allt som kan finhackas
Pebre

Pebre

Hacka koriandern och blanda med tomatröran. Vilotiden i kylskåpet är viktig då den ger ingredienserna möjlighet att ta smak av varandra och gör pebren mjukare i konsistens
Grillad kyckling + matvete & PEBRE

Grillad kyckling + matvete & PEBRE

Pebre är en jättegod chilensk salsa man kan käka till maten så här eller bara med bröd. Pebre. 1,5 dl matvete1/2 buljongtärning1 näve persilja1 tsk sambal olek1/4 citron4 st soltorkade tomater (om man har)1 tsk paprikapulver1 msk olivoljaPebre. 2 stora mogna tomateri näve koriander1 msk olivolja1/4 gul löksaft av 1/2 till 1 lime eller citronnypa socker1/ 2 tsk salt 1/2 röd chilli finhackad+ smaka alltid av med salt & pepparKyckling mm

Fisk- och Skaldjursgryta med Pebre

Tillsätt räkor och koriander. Servera soppan med vitlöksbröd och en klick Pebre. 2 msk korianderblad , hackade. 1 msk koriander , färsk
Midsommarnatts dröm

Midsommarnatts dröm

Sillen, färskpotatisen och äggen till lunch var väl traditionellt svenskt men till middag smög sig både picanha, grillstek, pebre (det är en typisk chilensk kall sås baserad på tomat, chili och koriander), tigerräkor och fläskkarré

Pebre – Chilensk tomatsalsa, perfekt till grillat.

Hacka koriandern och blanda med tomatröran. Pebre äts med fördel till allt grillat. Vilotiden i kylskåpet är viktig då den ger ingredienserna möjlighet att ta smak av varandra och gör pebren mjukare i konsistens

Chilensk pebre

Finhacka tomat, chili, koriander, blanda detta med löken och rapsoljan. 1 kruka färsk koriander. Finhacka löken