Pebre
ribnell
ribnell

Pebre

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5-6 färska solmogna tomater, lite beroende på deras storlek.
  • 1 stor gul lök
  • 1 kruka färsk koriander
  • ½-1 dl olivolja
  • 1 tsk-1msk sambal olek, ingen söt sort, alternativt 1 hackad röd chili
  • Salt efter smak.

Beskrivning

    Börja med att skölja tomaterna och skala löken. Finhacka både lök och tomater fint och rör ihop i en skål. Hacka koriandern och blanda med tomatröran. Krydda med salbal olek, salt och peppar efter smak och blanda ner olivoljan. Du vill ha ganska mycket olja så att konsistensen blir krämig. Ställ in i kylskåp i ca 30 minuter innan servering. Vilotiden i kylskåpet är viktig då den ger ingredienserna möjlighet att ta smak av varandra och gör pebren mjukare i konsistens. Servera kall.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.