Grillad karré med bearnaisesmör, vitlöksstekta bellaverde, skirat smör. Pinchitos med saffransris. Kiwimarinerade kycklingspett med kokossås och avokadosallad
Pebre är en jättegod chilensk salsa man kan käka till maten så här eller bara med bröd. Det börjar ju bli säsong för att grilla, tillbehören och ta med sig till stranden eller vart man nu håller hus
När jag var på DUÅ i Umeå och demade våra korvar så fanns det Pluma Iberico som är en fjäderformand detalj som sitter på skuldran som är väldigt mör och smakrik så jag köpte med en bit som vi grillade här hemma
Papas arrugás är delikatesspotatis som kokas i en liten mängd vatten med ganska mycket salt. Man låter vattnet koka bort och tillagas de sista minuterna enbart i värmen från kastrullen så det skapas en jättegod salt yta och potatisen får en helt perfekt konsistens med massor med smak
Pluma behöver egentligen ingen speciell krydda eller marinad, den har en god smak i sej själv som nästan är synd att dölja med smakrika marinader, lite salt och peppar räcker lång väg
Servera med kokt ris och strö gärna över färsk Timjan. 1 grillad kyckling. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kyckling, paprika, purjolök och tomater i bitar
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Grillad några citronklyftor och servera med basilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.