Pastadeg basilika recept

Hemlagad ravioli

Hemlagad ravioli

Pastadeg. Servera dem med lite olivolja ringlad över, nymald svartpeppar, färsk basilika, färsk rosmarin samt riven färsk parmesan
Glutenfri lasagne och himlans fiffiga linsplattor

Glutenfri lasagne och himlans fiffiga linsplattor

Hur svårt ska det vara att platta ut en pastadeg och paketera det i rektangulära former. Plattorna varvades med tunna skivor zucchini och en köttfärssås överdoserad av vitlök, till detta gjorde jag en tomat och basilikasallad med hackade macadamianötter (DRÖMtillbehöret
Hemlagad ravioli

Hemlagad ravioli

  Gör gärna pastadegen med durumvete. Servera dem med lite olivolja ringlad över, nymald svartpeppar, färsk basilika, färsk rosmarin samt riven färsk parmesan
Pasta, på riktigt.

Pasta, på riktigt.

Jag har gjort 2 olika pastadegar, en med lantvete & dinkel, samt en med emmer & enkorn. Själva arbetsinsatsen är inte så stor, men pastadegen behöver 2 dygn på sig innan den är klar, men tror mig, det är värt det. 20 gram färsk basilika. 20 gram färsk basilika
Cannelloni med tre sorters ost

Cannelloni med tre sorters ost

Pastadeg. Blanda ihop alla ingredienser till pastadegen, för hand eller i en matberedare (arbeta inte degen för länge)
Hemgjord ravioli med spenat, pecorino & ricotta

Hemgjord ravioli med spenat, pecorino & ricotta

Jag ska försöka ta mig tid att införskaffa en, inte bara för att man skulle tjäna så mycket tid, utan dessutom därför att det är så svårt att kavla pastadegen så tunn som en pasta maskin så lätt kan göra
Lasagne med zucchini

Lasagne med zucchini

Pastadeg. Färsk basilika efter smak. Blanda alla ingredienser till pastadegen. Blanda kesella/ ricotta, riven ost, (ägg), örtsalt, svartpeppar, vitlökspulver och basilika i en bunke
I Ravioli

I Ravioli

Pastadeg. Basilika. Avsluta med lite hackad basilika strax innan servering. Servera genast raviolin med tomatsås med riven parmesan och några basilikablad
Pasta alla Norma

Pasta alla Norma

Kanske att jag inte är riktigt mogen för att göra egen pastadeg ännu, men jag måste erkänna att jag är lite nyfiken på hur det skulle bli