Papayasallad. Blanda tomater, vitlök, citronjuice, jordnötter, chili, fisksås, olja, socker i en skål och krossa eller mosa ordentligt som om det var en stor mortel
Servera som förrätt. Thailändsk papayasalladSomTam 4 portioner, 30 minuter I asiatiska butiker kan man be om omogna salladspapayor. Att dricka till Till mat med papaya passar ett vitt vin med lite sötma, prova till exempel en halvtorr riesling som Kloster Eberbach Spätlese (nr 6257), 89 kronor eller om man hellre vill ha lite torrare -Clay Station Viognier (nr 22228), 96 kronor
Segt ris, kao niaw, eller ”sticky rice” som det kallas är en sydostasiatisk företeelse där ett stärkelserikt ris ångas, kokas eller mals och serveras antingen som en del av en måltid, i Thailand ofta tillsammans med kyckling eller papayasallad (”somtam”), eller som en efterrätt tillsammans med mango, svarta bönor eller majs
Vad finns det egentligen att göra i denna jättestad förutom att lämna den så snabbt som möjligt. Shoppa som det inte fanns någon morgondag på Platinum Fashion Mall