Papayasallad som tam recept

Tre kinesiska dumplings med tre tillbehör

Tre kinesiska dumplings med tre tillbehör

Papayasallad. Blanda tomater, vitlök, citronjuice, jordnötter, chili, fisksås, olja, socker i en skål och krossa eller mosa ordentligt som om det var en stor mortel

Papaya-recept

Servera som förrätt. Thailändsk papayasalladSomTam 4 portioner, 30 minuter I asiatiska butiker kan man be om omogna salladspapayor. Att dricka till Till mat med papaya passar ett vitt vin med lite sötma, prova till exempel en halvtorr riesling som Kloster Eberbach Spätlese (nr 6257), 89 kronor eller om man hellre vill ha lite torrare -Clay Station Viognier (nr 22228), 96 kronor
Segt ris i kokosmjölk med majs

Segt ris i kokosmjölk med majs

Segt ris, kao niaw, eller ”sticky rice” som det kallas är en sydostasiatisk företeelse där ett stärkelserikt ris ångas, kokas eller mals och serveras antingen som en del av en måltid, i Thailand ofta tillsammans med kyckling eller papayasallad (”somtam”), eller som en efterrätt tillsammans med mango, svarta bönor eller majs

Billiga flyg till Bangkok

Min favorit är somtam (papayasallad) och pomelofrukten. Jag är sugen på långhelg i november då vädret är bättre där och det är som mörkast här
100 saker att göra i Bangkok

100 saker att göra i Bangkok

Vad finns det egentligen att göra i denna jättestad förutom att lämna den så snabbt som möjligt. Shoppa som det inte fanns någon morgondag på Platinum Fashion Mall

Som Tam Thai (grön papayasallad).

SomTam Thai (grön papayasallad). Så här gör du SomTam Thai (grön papayasallad). Ikväll till middag så blir det,

Grön papayasallad (som tam)

blanda med papayan. smaka eventuellt av med mer 1 portion. 120 g liten hård, omogen grön papaya. 1,5 matsked palmsocker

Grön papayasallad (Som Tam)

Smaksätt med socker, fisksås, limejuice och tamarindsås och blanda ihop ordentligt. 2 tsk tamarindsås. Skala och strimla några dl grön papaya