Papasarrugadas600 g delikatesspotatis, med skalet kvar 1 l vatten 1 dl salt. Heta räkor400 g skalade räkor 2 röda chilifrukter 4 klyfta vitlök 0,5 dl olivolja 100 g smör 300 g romanticatomater 2 salladslökar 1 dl färsk bladpersilja, hackad salt svartpeppar
Men över till de tapasrätter vi åt hemma i vårt eget kök och vi börjar med en kanarisk specialitet, papasarrugadas med mojosås vilket helt enkelt betyder skrynkliga potatisar
Papasarrugadas - saltkokta potatisar Potatisarnas skal blir lite rynkigt och saltet som sitter kvar gör att de nästan glittrar lite och bilar en sorts skorpa
Papasarrugadas – saltkokta potatisar Potatisarnas skal blir lite rynkigt och saltet som sitter kvar gör att de nästan glittrar lite och bilar en sorts skorpa
Skrynkliga potatisar. Tvätta små potatisar, låt skalet vara kvar. Placera dessa i en kastrull med lock, fyll på med vatten så att det täcker, tillsätt ett 2 dl grovsalt /liter vatten och koka potatisen under lock tills skalet är skrynkligt och potatisen är klar