Pangasius ägg recept

Panerad Pangasius Filé

Panerad Pangasius Filé

Blanda ägg med lite mjölk eller vatten och citronskal. Dippa fisken i äggblanding sen till mjöl och sist till ströbröd
Fiskfilé à la Walewska

Fiskfilé à la Walewska

Vispa ner grädde och äggulor och smaka av med salt och peppar. Rör ut äggulan i resten av grädden och häll i såsen under vispning
Fiskgratäng med dijonsenap

Fiskgratäng med dijonsenap

Lägg fisken i mitten av formen. 3 stycken pangasius/vietnamesisk hajmalfiléer. 1 ägg. Spritsa potatismoset längst kanterna av en form
Cornflakespanerad Pangasiusfilé

Cornflakespanerad Pangasiusfilé

Panera fisken i mjöl, doppa därefter i ägg och sist i cornflaken. Pangasius (Hajmal, sjötunga) är en mild, mjuk och ljus fisk, om det är en bra fisk så luktar den inte ens fisk, är inte så smakrik i sig så jag gillar inte att enbart steka fisken
Lchf fiskpinnar

Lchf fiskpinnar

Börja sedan att varva fisken med först doppa i ägg sedan paneringen och sist i pannan smackar ljuvligt
Fiskburgare På Mitt Sätt

Fiskburgare På Mitt Sätt

Hacka fisken i matberedare, blanda med lök, ägg & mjöl. 1 kg Hajmal/ Pangasius. 1 ägg. Smaksätt med kryddor
Bouillabaisse med saffranskräm

Bouillabaisse med saffranskräm

Vispa upp ett ägg och pensla ovansidan av smördegen med det. 2 styckfrysta vita fiskfiléer, ex pangasius, torsk eller sej. 1 ägg
Fiskkakor med syrlig dipp

Fiskkakor med syrlig dipp

Lägg ner fiskbitarna i en matberedare med fisksåsen, äggen, ostronsåsen, currypastan och tempuramix. 500g pangasius fiskfilé. 1 ägg
Fiskpinnar med ljummen potatissallad

Fiskpinnar med ljummen potatissallad

Vispa upp äggen och häll ut dem och pankon på varsin tallrik. Vänd fisken i mjölblandningen, sedan i de uppvispade äggen och sist i pankon

Fisk och ägg/räksås!

Fisken är pangasius och den lade jag i en ugnsform med lite vatten och så kryddade jag med salt, basilika och vitlök
Vietnamesisk sjötunga - Pangasiusfilé

Vietnamesisk sjötunga - Pangasiusfilé

Vänd filén i mjöl först sedan i det uppvispade ägget och sist i ströbrödet. Hajmalsfilé eller Pangasius som den så fint heter
Onsdag

Onsdag

Vit fisk av valfritt slag, förslagsvis flundra, torsk eller Pangasius. 1 ägg eller 2 dl färdig majonäs. Använder du inte färdig majonäs så mixar du ihop ägg, vitlök, örter, vinäger och 0. 1 ägg eller 2 dl färdig majonäs

Torsdag

Nu använde jag just Pangasius som fisk i dag, en mycket god vit fisk som är lite tjockare vilket innebar att jag fick efterköra den en stund i ugnen

Fiskgratäng

t ex pangasius. Lägg fisken i en traktörpanna och lägg tomaterna ovanpå fisken. Ta upp fisken och lägg i en ugnsfast form

Fiskfilé à la Walewska

Vispa ner grädde och äggulor och smaka av med salt och peppar. Rör ut äggulan i resten av grädden och häll i såsen under vispning

Pangasiusrulader med svenska smaker.

Lägg dem på ett skärbräde, salta och peppra lätt. Lägg två kräftstjärtar på hälften av skivorna, och en ansjovisfilé på de andra bitarna

Fiskpudding med mandel

kolja eller pangasius. Blanda fisk, ägg, salt, peppar, pressad citron och den avsvalnade såsen i en matberedare