Igår lagade jag oootroligt god vietnamesisk sallad, jag var ju och åt Thang Lang Pho på men blev för att vara helt ärlig rätt besviken, små portioner och oinspirerade tillbehör, inte som i Berlin
En del sjötungaWalewska-puritaner vill kanske stena mig. En win-win-situation. Tillbaka i feskekörka]Elin berättar för fiskhandlaren att hon har fått fel fisk varpå fiskhandlaren på bred göteborgska informerar om att det är bara att gratulera eftersom hon fick 800 gram Sjötungafilé istället. Ingredienser (6 - 8 portioner)800 gram Sjötunga2 dl vitt vin (torrt)0,5 dl vattenen halv gul lök3-4 msk flytande fiskfond 1 msk saft av pressad citron30 gram smör4-5 dl vispgrädde50 gram smörSalt & Vitpeppar1 krm CayennepepparPommes Duchesse12 stycken medelstora mjöliga potatisar75-100 gram smör2 äggulorSalt & VitpepparGarnering500 gram skalade räkor10 skogschampinjonhattarGör så här1. Ingredienser (6 - 8 portioner). 6 - 8 portioner. 800 gram Sjötunga. 3-4 msk flytande fiskfond. 4-5 dl vispgrädde. 75-100 gram smör
Tillagning. 1. Dressingen. Lägg vitlök och ingefära i en kopp. Finhacka chilin och tillsätt denna. 2. Häll i fisksås, honung, limejuice, vinäger, olja, vatten och sesamolja
Jag tillagade den i min Crock-pot men det går säkert lika bra på spisen eller i ugnen. En klassiker från det Vietnamesiska köket är olika former av buljongsoppor som heter Pho
3 pangasiusfiléer. Sås. Häll vatten, grädde och hummerfond i en kastrull, smula i buljongtärningen, koka upp, red av med maizena och smaka av med peppar
Ok, det här är långt ifrån en soppa som får kalla sig genuint vietnamesisk. Det är istället en soppa som jag lagat med den äkta vietnamesiska soppan i minnet (från favoritrestaurangen i Malmö) och efter bästa förmåga försökt efterlikna soppan jag äter nästan varje gång jag är i Malmö
3 pangasiusfiléer. Tina och skölj av fiskfiléerna och torka av dem med hushållspapper. Krydda och salta och dubbelpanera dem genom att först doppa dem i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd
Jag har aldrig varit i Vietnam, men jag har ätit på ett var vietnamesiska restauranger. Ingredienser (4 stora portioner)200 gram glasnudlar1/2 strimlat isbergssalladshuvud1/2 strimlad gurka2 strimlade morötter500 gram skalade räkor6 salladslökar1 kruka färsk koriander1-1,5 dl hackade cashewnötter2 dl EdamamebönorDressing3-4 msk vatten2 msk fisksås2 färska strimlade röda pepparfrukter2 msk pressad lime2 msk farinsocker (eller muscovadosocker)5 cm hackad ingefäraGör så här1
Ramlade förbi Pangasiusfilé. Pangasiusfilé är förresten bara ett finare namn för hajmal. Varmrätter I vanliga fall brukar jag bara behöva äta en filé (de är cirka 100-150g/st) men idag var jag görhungrig så jag åt två. ) Utan tillbehör till passar nog 1-2 st de flesta. 2 st Pangasiusfilé (hajmal) cirka 2 tsk salt cirka 2 krm vitpeppar 1 fiskbuljongtärning 2-3 dl vispgrädde Gör såhär. 2-3 dl vispgrädde
Till smaksättningen av salladen - riv ingefära och vitlök. Lägg upp på tallrikar, häll över den vietnamesiska såsen och servera genast med den ljumma salladen
filé av sjötunga. 1. Salta och peppra fiskfiléerna, rulla ihop till rullar och lägg i en låg panna. Häll över fiskbuljong, vin och citronsaft, täck med folie och sjud i 10 min
Koka potatisen och häll av vattnet. Pressa potatisen och arbeta sedan in smör, äggulor och kryddor. Spritsa ut moset på kanterna av ett stort eldfast fat, gärna medans det fortfarande är varmt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.