Panettone italiensk julkaka recept

Panettone – italiensk julkaka

Panettone – italiensk julkaka

Forma bollarna igen och lägg i den i panettoneformar. Receptet räcker till två kakor. Dag 11. Blanda mjöl, vatten, vetesurdeg och jäst i en degblandare med degkrok i ca 5 min
Panettone, italiensk julkaka

Panettone, italiensk julkaka

På många håll i världen är panettone-kakan ett måste till jul, särskilt i Italien och Latinamerika. Ifall du vill testbaka denna ståtliga julkaka så har du ett medelsvårt recept nedan

Panettone italiensk julkaka

Rör ner jästen och 1 tesked av sockret i det ljumma vattnet och låt stå i ca 10 minuter, tills blandningen är skummig

River Café Cookbook – The Italian Kitchen 9

Inte så sugen att prova efter misslyckandet med Chocolate Nemesis förra helgen… Brödpudding på Panettone Skiva Panettone, en italienskjulkaka från Milano, i stora skivor och rosta skivorna lätt