200g hackad spenat fryst eller färsk1-2 vitlöksklyftor1-2 msk tomatpure1 burk finkrossade tomater gärna polpa1-2 tsk riven färsk ingefäraPanirost gjord på 1. Skär därefter upp panirosten i ca 2 cm stora kuber och lägg dem i grytan och låt grytan småputtra i ytterligare 10 min
Egen panirost gjord på 1. Skär därefter upp panirosten i ca 2 cm stora kuber och lägg dem i grytan och låt grytan småputtra i ytterligare 10 min. Egen panirost gjord på 1
I rätten palakpanir är den ett måste. Recepetet på panirosten är hämtat från Govindas kokbok. Det här är en ost som dyker upp i Indisk matlagning lite här och där och som är jättelätt att göra
Det blir alltid helt klockrent att byta ut den mot tofu, som jag gjort i exempelvis palak paneer. Motor ponir, eller motor panir, eller mattar paneer, eller vilken stavning du nu föredrar är en nordindisk rätt
Saag äter man ofta med bröd och de kan lagas med potatis, lamm eller som här indisk färskost, det blir då PalakPanir, som är bland de populäraste indiska vegetariska rätterna
Det finns många sätt att använda panir, man kan smula den över mat eller bröd, men oftast steker man den i kuber och tillsätter till grönsaksrätter, mest känd är PalakPanir, spenat med färskost
I många indiska rätter ingår en färskost som heter paneer eller panir. Spenat- och grönsaksröra med feta (Palak paneer)4-6 portioner1 gul lök, finhackad2 cm färsk ingefära, riven1 morot, fint tärnad1 tsk malen spiskummin1 msk rapsolja1-2 tsk curry1 tsk kanel1 tsk chilipulver1 paket tinad fryst bladspenat (400 g)½ tsk salt½ burk krossade tomater (à 400 g)½ dl matlagningsgrädde200 g tärnad fetaostFräs lök, ingefära och morot med spiskummin i oljan
Populära paneerrätter i Gujarat är palak paneer, muttar paneer och chili paneer. Paneer/panir är en indisk fast färskost som i sig inte smakar så jättemycket