Palak panir recept

Palak panir

Palak panir

200g hackad spenat fryst eller färsk1-2 vitlöksklyftor1-2 msk tomatpure1 burk finkrossade tomater gärna polpa1-2 tsk riven färsk ingefäraPanirost gjord på 1. Skär därefter upp panirosten i ca 2 cm stora kuber och lägg dem i grytan och låt grytan småputtra i ytterligare 10 min
Palak panir

Palak panir

Egen panirost gjord på 1. Skär därefter upp panirosten i ca 2 cm stora kuber och lägg dem i grytan och låt grytan småputtra i ytterligare 10 min. Egen panirost gjord på 1
Panirost

Panirost

 I rätten palakpanir är den ett måste. Recepetet på panirosten är hämtat från Govindas kokbok.  Det här är en ost som dyker upp i Indisk matlagning lite här och där och som är jättelätt att göra

motor ponir

Det blir alltid helt klockrent att byta ut den mot tofu, som jag gjort i exempelvis palak paneer. Motor ponir, eller motor panir, eller mattar paneer, eller vilken stavning du nu föredrar är en nordindisk rätt
Panirost

Panirost

I rätten palakpanir är den ett måste. Recepetet på panirosten är hämtat från Govindas kokbok. Foto. Johannes Wätterbäck
Palak Panir

Palak Panir

Saag äter man ofta med bröd och de kan lagas med potatis, lamm eller som här indisk färskost, det blir då PalakPanir, som är bland de populäraste indiska vegetariska rätterna
Palak paneer

Palak paneer

Ibland skriver de skriver de palakpanir men det är samma sak. Palak betyder spenat och är förutom paneer huvudingrediensen i detta recept
Panir – indisk färskost

Panir – indisk färskost

Det finns många sätt att använda panir, man kan smula den över mat eller bröd, men oftast steker man den i kuber och tillsätter till grönsaksrätter, mest känd är PalakPanir, spenat med färskost
Spenat- och grönsaksröra med feta (Palak paneer)

Spenat- och grönsaksröra med feta (Palak paneer)

I många indiska rätter ingår en färskost som heter paneer eller panir. Spenat- och grönsaksröra med feta (Palak paneer)4-6 portioner1 gul lök, finhackad2 cm färsk ingefära, riven1 morot, fint tärnad1 tsk malen spiskummin1 msk rapsolja1-2 tsk curry1 tsk kanel1 tsk chilipulver1 paket tinad fryst bladspenat (400 g)½ tsk salt½ burk krossade tomater (à 400 g)½ dl matlagningsgrädde200 g tärnad fetaostFräs lök, ingefära och morot med spiskummin i oljan
Kyckling tikka masala

Kyckling tikka masala

En annan god indisk rätt är palak paneer (eller om man vill stava det Palakpanir), den är vegetarisk och innehåller spenat och indisk ost
Hemmagjord paneer - indisk färskost

Hemmagjord paneer - indisk färskost

Populära paneerrätter i Gujarat är palak paneer, muttar paneer och chili paneer. Paneer/panir är en indisk fast färskost som i sig inte smakar så jättemycket
Spenat kofta – Indiska spenatbullar i kryddig tomatsås -Saag kofta

Spenat kofta – Indiska spenatbullar i kryddig tomatsås -Saag kofta

Posts related to Spenat kofta - Indiska spenatbullar i kryddig tomatsås -Saag koftaRödbets kofta - Indiska rödbetsbullar i gräddfilsåsKryddig kikärtsgryta - Kikärtor med ingefära, vitlök och grön chili - Chana masalaVegetariska köttbullar bästa receptet - Veg kashmiri koftaPalak paneer /panir /tofu - Indisk färskost i spenatDela
Paneer & Naanbröd

Paneer & Naanbröd

ex i rätten Palak Paneer. Paneer eller som det oxå kallas ponir och panir, det är den där goda färska osten i bitar som ofta finns i indisk mat