Pölsa mejram recept

Pölsa från Coop

Pölsa från Coop

Smaksätt med peppar, smulad mejram eller timjan, ev också sirap och salt. Pölsan kan sedan delas upp och frysas
Hemlagad pölsa

Hemlagad pölsa

färsk mejram. Smaksätt den nu gröttjocka pölsan med ättika, örter, lagerblad, peppar och ansjovisen med sitt spad
Morbergs pölsa

Morbergs pölsa

Hacka mejram och timjan grovt, lägg dem på silduken med lagerblad, kryddpepparkorn och vitpepparkorn
Hemlagad pölsa

Hemlagad pölsa

färsk mejram. Smaksätt den nu gröttjocka pölsan med ättika, örter, lagerblad, peppar och ansjovisen med sitt spad
Recept & mat

Recept & mat

Pölsan kan sedan delas upp och frysas. Smaksätt med peppar, smulad mejram eller timjan, ev också sirap och salt
Pölsa med kroke pärer

Pölsa med kroke pärer

Smaksätt med peppar, smulad mejram eller timjan, ev också sirap och salt. Pölsan kan sedan delas upp och frysas

Pölsa på älgben

Tillsätt det malda köttet, vid behov ös på mer buljong, och smaksätt alltsammans med mejram. Har man jägare i bekantskapskretsen så kan man ibland ha turen att få åt sig några benbitar som blivit över vid älgslakten och av dessa kan man skapa den gamla klassikern pölsa

Hemlagad pölsa

1 tsk mejram eller timjan. Ett bra sätt att använda kött och spad från t ex kokta fläskben eller rester av kokt eller stekt kött

Pölsa

1-2 tsk mejram. Koka korngyrnen i buljongen ca 40 min. Skala löken och skör den i klyftor. Mal de kokta köttet grovt och blanda ner allt i korngynsgröten