Innan servering koka upp och smaksätt med ättika och kryddor. Inget går upp mot riktig hemlagat pölsa, hemkokade rödbetor och ett glas kall mjölk på en söndag
Blanda ihop allt, späd med lite mer buljong, krydda och låt pölsan puttra ihop. Ett osande hett tips från mig är att du inte lägger dig i soffan samtidigt som du sätter en kastrull med korngryn på spisen
Traditionellt sätt steks de nämligen i en stekpanna med urgröpta halvglober, snarlik det svenska munkjärnet eller stekpannorna som de danska æbleskiverne steks i
Sedan så har jag inte gjort pölsan på inälvor utan med. Det ska ju egentligen vara korngryn i pölsa. Smaka av med salt, vit-, svart- och kryddpeppar 2 dl risgryn
Smaksätt den nu gröttjocka pölsanmed ättika, örter, lagerblad, peppar och ansjovisen med sitt spad. Koka kött och svål, eventuellt med lite grönsaker och kryddor
Smaksätt den nu gröttjocka pölsanmed ättika, örter, lagerblad, peppar och ansjovisen med sitt spad. Koka kött och svål, eventuellt med lite grönsaker och kryddor
älgben med kött. Har man jägare i bekantskapskretsen så kan man ibland ha turen att få åt sig några benbitar som blivit över vid älgslakten och av dessa kan man skapa den gamla klassikern pölsa
De första späda morötterna och andra primörer som äts bäst med bara smör och lite flingsalt. Janssons frestelse (inte så grön kanske, men ändå), potatis- och purjolökssoppa, potatisgratäng, mos, duchesse-toppar, rårakor, bakad potatis, alo gobi, gnocchi och andra fantastiska rätter med potatis som huvudingrediens
Blanda de båda mjölsorterna med bakpulvret och vaniljsockret och vänd ner i äggsmeten. Ta undan grädde till skägget, resten färgas gult med hushållsfärg
Pölsa och potatis. Hamburgare med bröd (H jobbar kväll). Hetta upp en stekpanna med smör. Pudra över mjölet, smula i buljongtärningarna och späd med vattnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.