Inget går upp mot riktig hemlagat pölsa, hemkokade rödbetor och ett glas kall mjölk på en söndag. Tur att det blev några paket pölsa efter älgköttet som vi fick tag på i höstas
Blanda ihop allt, späd med lite mer buljong, krydda och låt pölsan puttra ihop. Jag brukar oftast blanda pölsan med fläskkött men det här köttet var så fint att det blev gott ändå( har provsmakat alldeles för mycket) Lite lite lever är kalas att ha i men det hade jag ingen
Pölsa, ja vad säger man. Och då man har gjort pölsan själv så smakar det extra gott. Det är ju lite stök och bök att göra egen pölsa, men man gör storkok och fryser in den färdig
Jag fick ett recept från en i matgruppen på hemgjord pölsa, det var jag ju tvungen att prova. Det var nog 15 år sedan jag åt pölsa. Pölsa 3-4 port. Pölsa 3-4 port
Har man jägare i bekantskapskretsen så kan man ibland ha turen att få åt sig några benbitar som blivit över vid älgslakten och av dessa kan man skapa den gamla klassikern pölsa
Pölsa och potatis. Hej på er. Som vanligt flyger tiden snabbare iväg när man är ledig. Plock och fix här hemma, hjälpa Kiron med läxan, laga mat och måla ett förhoppningsvis sista varv på en hylla så är tiden ganska slut
Pölsa, potatis och rödbetor 1 kg regnbåge, rensad (och tinad om den varit fryst. För nån månad sen fick vi två nyfiskade regnbågar av mina föräldrar, och nu gjorde vi slag i saken och lagade till en av dem
Jag tyckte mest att dom åt sån där som i mina ögon då var pensionärsmat, typ kött, potatis och sås, pölsa och blodpudding och var nog oftast en riktigt kräsen liten dam som bara satt och petade i maten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.