Denna vecka känns verkligen upp och ner, eftersom jag är på resande fot med jobbet. Alla är så snälla och bjuder på fika när jag kommer på möte och jag är inte den som tackar nej till sötsaker
Denna vecka känns verkligen upp och ner, eftersom jag är på resande fot med jobbet. Alla är så snälla och bjuder på fika när jag kommer på möte och jag är inte den som tackar nej till sötsaker
Päronrutor ca. Päronrutor ca. I helgen ska det fritteras. Känner en skräckblandad förtjusning inför detta, eftersom jag dels älskar munkar, dels är rädd för alldeles för varm olja
Päronrutor ca. Päronrutor ca. Här är en päronkaka, och det var ju inte igår. "Du har ju citron i allt. " brukar kusinen säga och det stämmer nog, det är ju en av favoriterna, liksom blåbär och choklad
Sätt ugnen på 200 grader. Skala, dela och kärna ur päronen och skär i ½ cm tjocka skivor. Knäckrippel. Smält smöret, tillsätt sockret och grädden och låt småkoka i 3 - 5 minuter
Servera päronrutorna med mascarponekrämen. Sätt ugnen på 225 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Pensla papperet med vatten och strö över 1 tsk farinsocker