Päronmarmelad recept

Päronmarmelad med vanilj och ingefära

Päronmarmelad med vanilj och ingefära

2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka
Päronmarmelad

Päronmarmelad

 I fredags kväll plockade jag in 1,5 kg gråpäron och kokade en laddning päronmarmelad. Jag har aldrig kokat marmelad, tills nu
Päronmarmelad med honung

Päronmarmelad med honung

Skala och kärna ur päronen. Skär i små bitar. Lägg bitarna i en kastrull. Pressa citronen och häll saften över päronen
Päronmarmelad

Päronmarmelad

5 st päron. 15 dl strösocker. 10,5 tsk vaniljsocker. 10,5 st vaniljstång. 15 st päron 5 dl strösocker 0,5 tsk vaniljsocker 0,5 st vaniljstångSkala och kärna ur päronen
Päronmarmelad

Päronmarmelad

Blev väldigt sugen på att testa och göra päronmarmelad. Päronmarmelad4 saftiga päron, ca 500 - 600 g1 citrontorkad ingefära, en bit270 g socker1 tsk Melatin + extra sockerSkala och kärna ur päronen, skär i små bitar
Päronmarmelad!

Päronmarmelad!

Ända sen jag fick systrarna Bergströms kokbok i födelsedagspresent har jag tänkt koka päronmarmelad men brist på tid, päron och energi har stått i vägen, fram tills nu
Päronmarmelad med vanilj

Päronmarmelad med vanilj

Ingredienser Portioner. 1 sats ca 1 kg päron 4 msk färskpressad citronsaft 1 - 2 vaniljstänger 3 - 3 1/2 dl syltsocker Lägg till i inköpslistan
Päronmarmelad

Päronmarmelad

Just nu är päronen så himla goda och billiga så då passade jag på att göra päronmarmelad. God morgon. Nu är vardagen här igen och jag lyckades krya på mig så pass mycket i går att jag kan åka till jobbet idag
Päronmarmelad

Päronmarmelad

Päronmarmelad. Det blåste ju helt galet mycket i slutet på veckan och då har väldigt många päron och äpplen trillat ner
Päronmarmelad med vanilj

Päronmarmelad med vanilj

Skala, dela, kärna ur och skär päronen i bitar. Lägg dem i en gryta med citronsaften och koka upp under omrörning tills frukten saftar sig
Päronmarmelad med valnötter och citron

Päronmarmelad med valnötter och citron

1. Skala päronen och lägg i kallt vatten med lite citron så de inte mörknar. 2. Skär päronen i ca 2 cm stora bitar, lägg i en kastrull och pressa saften från en citron över
Päronmarmelad med ingefära

Päronmarmelad med ingefära

Helt underbar marmelad som funkar lika bra på rostat bröd som till ostbrickan. Reglera mängden ingefära själv, jag gillar en mildare smak