Oxfilé biff recept

Biff Tataki, oxfilé på japanskt vis

Biff Tataki, oxfilé på japanskt vis

Lägg rödlöken på ett serveringsfat och lägg den tunt skivade oxfilén ovanpå. Biff. Oxfilé. Biff tataki (förrätt, 8 portioner). 1 oxfilé. Stek oxfilén på hög värme i matolja ca 3 till 4 minuter per sida, så att utsidan blir krispig och insidan ”rare”. Portionera 1 oxfilé 1 rödlök 4-5 vårlökar 1 citron Ponzu, färdig eller
Jamies oxfilé

Jamies oxfilé

Ringla olivolja på biffarna och se till så det kommer åt på alla ytor. Förra lördagen gav vi oss på ett av recepten på oxfilé och det ångrade vi verkligen inte

Gordon´s Biff Wellington

Sprid hälften av svampen över prosciutton, placera oxfilén på svampen och lägg på den återstående svampen över oxfilén
Biff Rydberg (Per Morberg)

Biff Rydberg (Per Morberg)

Biff Rydberg är en svensk klassiker. 700 - 800 g oxfilé i bit. 700 - 800 g oxfilé i bit. Egentligen ska potatisen och köttet tärnas upp i lika stora bitar (enligt receptet) men jag gillar när man får tugga köttet så jag tärnade upp det i större bitar
Biff Stroganoff

Biff Stroganoff

500 g ryggbiff. Skär köttet i strimlor. Skala och finhacka löken. Bryn löken i lite smör. Lägg på ett fat. Borsta bort jord och skiva champinjonerna

Biff Wellington med tryffelmos!

Inbakad oxfilé är riktigt gott, här med potatismos smaksatt med parmesan och tryffelolja och en jättegod björnbärssås
Klassisk Biff Rydberg

Klassisk Biff Rydberg

500 g oxfilé. Skala och hacka löken. Stek den lätt brynt och mjuk i lite matfett på ganska svag värme. Ta upp löken och håll den varm
Biff Rydberg à la Morberg

Biff Rydberg à la Morberg

Skala potatisen och tärna i 1 cm stora kuber. Råstek potatisen i hälften av oljan och smöret i en stekpanna
Biff Rydberg med pepparrots- och senapskräm

Biff Rydberg med pepparrots- och senapskräm

700 g oxfilé. 700 g oxfilé 900 g potatis 2 gula lökar 4 äggulor 2 dl smetana eller grädde 2 msk grovkornig dijonsenap 2 msk senapspulver 2 msk pepparrot, riven 3 msk strösocker 1 dl persilja, hackad neutral olja, till stekning smör, till stekning salt och nymald svartpeppar
Biff Rydberg

Biff Rydberg

Skär oxfilé eller ryggbiff i 2 cm stora tärningar. 600 g oxfilé. Skala och skär potatisen i 1 1/2 cm stora tärningar och spola dem i vatten
Möraste Oxfilén

Möraste Oxfilén

Fick för mig att prova en ny stekmetod för att få biffen lika mycket stekt överallt. Idag köpte vi Scans färska Oxfilé till ett superpris
Biff Rydberg med senapscreme

Biff Rydberg med senapscreme

Biff Rydberg är ju en slags lyxig pyttipanna gjord på oxfilé och det är ju bara hur gott som helst. Hacka löken och skär oxfilén i lika stora tärningar som potatisen
Klassisk biff a la Rydberg

Klassisk biff a la Rydberg

Biff Rydberg är ju en riktigt god rätt tycker jag. 500 g oxfilé 6 potatisar1 gul lök2 msk hackad persilja4 äggulorWorcestersåsRiven pepparrot eller dijonsenapSmör, salt, pepparSkala potatisen och skär i cm-stora tärningar. 500 g oxfilé