Idag började jag dagen med att steka en omelett till frukost. Till en omelett behöver du. Jag serverade den öppen med en fyllning av tomat, salami, salladslök och ruccola
salami. Jag äter ofta ugnsomelett numera, eller lchf-paj som jag också kallar det när jag struntar i pajdegen och bara har den goda äggstanningen som jag smaksätter på olika sätt
Servera med en god sallad (idag blev det bladspenat och minipaprikor och en skvätt god olivolja). Ofta slänger jag ihop en omelett till lunch – snabbt, gott och mättande
Krämig omelettmed tomat, paprika och parmesan. Smaka av och blanda i tomat samt salami, vänd runt och toppa med hyvlad parmesan samt några varv med svartpeppar kvarnen och avsluta med några droppar olivolja
Italiensk variant på omelett fast mer matig sådan, ungefär som bondomelett. Det finurliga med fritatta är att du kan ha i precis vad som helst egentligen, grönsaker, lök, kött, kyckling, potatis, skinka, salami etc
Och nu när allt är fixat och färdigt så tänkte jag slänga in ett inlägg här om förra tisdagens varma macka som genomgick en Make-over och förvandlades till en omelettmed smaker från Italien
Den här bondomeletten innehåller kokt, överbliven potatis, lite pålägg som salami och tomat och en bit purjolök som nästan börjat sjunga på sista versen