Låt omeletten ”stå till sig och ”stanna” i konsistens före du kär upp den i portionsbitar. Häll av och lägg ner i ugnsfast form tillsammans med den gröna blasten från en stor purjolök
Igår kväll fick det bli ugnsbakad omelett, med ångkokt broccoli och rökt kalkon. Hej ungefär hälften av det svenska året… Men, en är bland annat omelett, vilket kan tyckas vara-fruktansvärt-trist men som faktiskt är både matigt och väldigt, väldigt gott
Vi serverade omelettenmed rivna morötter, pizzasallad och en bit bröd. En krämig pastaomelett är enkel och god snabbmat som passar perfekt att göra om man har rester av kokt pasta
Låt omeletten ”stå till sig och ”stanna” i konsistens före du kär upp den i portionsbitar. Förvälld broccoli tillsammans med finhacka grön purjolök i smord form
Frittata är en härlig italiensk omelett som man gör i ugnen och som kan varieras på tusen olika vis. Hetta upp en panna med lite olja och fräs grönsakerna, har du en i gjutjärn så använd den då den tål ugnsvärme
Om du vill ha lite variation på omeletten eller av någon anledning inte äter potatis så går det bra att byta den mot kokt broccoli, vilket också blir supergott
1Alternativa toppings Kokt potatis och strimlad purjolök Rökt kalkon och skuren gräslök Tunt skivad broccoli och riven eller smulad ost, t ex chèvre, feta, präst