Olivbiffar recept

OLIVBIFFAR

OLIVBIFFAR (4 pers). Hallojsan 2013. Nu är du här. Och jag undrar hur lång tid det kommer att ta sig att vänja sig vid  det här årtalet
Feta och olivbiffar med tzatziki

Feta och olivbiffar med tzatziki

Ikväll vart vi sugna på grekiskt så lite feta och olivbiffar fick avsluta helgen. Feta och olivbiffar 4 portiner (11 biffar)700-800g blandfärs1 ägg1tsk sambal olek25g grillkrydda från lchfklubben (går annars lika bra med salt, peppar, vitlökspulver och paprikapulver)75g fetaost (halvt paket)1msk tapenade (vanliga oliver går lika bra)Tzatziki 4 portiner2dl turkisk/grekisk yoghurt130g gurka (en halv)1 vitlöksklyfta1msk olivolja1tsk vitvinsvinägerSalt, pepparBlanda ingredienserna till färsen och stek på hög värme i mycket smör tills dem fått fin färg, lägg in ugnen på 175 grader tills dom blivit genomstekta

Olivbiffar

Blanda grädde, mjölk, ägg och ströbröd i en skål. Låt svälla ca 10 minuter. Finhacka löken, vitlöken och oliverna
Paprika & olivbiff

Paprika & olivbiff

Jag tycker det är kul att exprimentera med olika smakkombinationer i vegetariska biffar. Paprikan har sött och syrligt i sig som gör sig bra med det salta, lite beska i oliverna

Ratatouille med olivbiffar och ris

1. Sätt ugnen på 175 grader. Koka 3 dl ris enligt anvisning på paketet. 2. Biffar- Sila av bönor och lägg dem i en matberedare

Pestomos med olivbiffar

Skala och skiva potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 10 min. Häll av vattnet och mosa potatisen med en stöt direkt i kastrullen

Olivbiffar med pestomos

Skala och skiva potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 minuter. Häll av vattnet och mosa potatisen med en stöt direkt i kastrullen

Pestomos med olivbiffar

Pestomos1 kg potatis2-2½ dl mjölk1 msk smörsalt & peppar3/4 dl pestoOlivbiffar400-500 gr köttfärs1 vitlöksklyftasalt & pepparsmör1 liten burk oliver1 dl grädde1

Grekiska Oliv & Fetaostbiffar

Fick för en tid sedan hem en hel del att testa, så bla dessa olivbiffar kom till då. Recepten ligger på hög här hemma