Jag tycker det är kul att exprimentera med olika smakkombinationer i vegetariska biffar. Paprikan har sött och syrligt i sig som gör sig bra med det salta, lite beska i oliverna
Ikväll vart vi sugna på grekiskt så lite feta och olivbiffar fick avsluta helgen. Feta och olivbiffar 4 portiner (11 biffar)700-800g blandfärs1 ägg1tsk sambal olek25g grillkrydda från lchfklubben (går annars lika bra med salt, peppar, vitlökspulver och paprikapulver)75g fetaost (halvt paket)1msk tapenade (vanliga oliver går lika bra)Tzatziki 4 portiner2dl turkisk/grekisk yoghurt130g gurka (en halv)1 vitlöksklyfta1msk olivolja1tsk vitvinsvinägerSalt, pepparBlanda ingredienserna till färsen och stek på hög värme i mycket smör tills dem fått fin färg, lägg in ugnen på 175 grader tills dom blivit genomstekta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.