Lägg rödbetorna i portionsformar och strö på salt. Chêvregratinerade rödbetor4 port400 g färska rödbetor2 krm salt1 msk flytande honung100 g chêvre1 knippe färsk timjanServering1 st grillad stark korv150 g kokt färskpotatis3 dl gräddfil1 paket salladBorsta rödbetorna rena i kallt vatten. 400 g färska rödbetor
Servera med inlagda rödbetor och nykokt potatis. 5 dl lag från inlagda rödbetor. Putsa och skär köttet i 3 x 3cm stora bitar och bryn dem i lite olja och smör i en gryta
Serveras med rödbetor och gärna en klick grov svensk senap. Låt värmas helt igenom och servera sedan hela hopplat tillsammans med de utsökta isterbanden, inlagda rödbetor (recept finns på sidan)och grov senap
Servera nykokta och varma. Rödbetorna säljs varma i en söt sockerlag. Det är egentligen inget märkvärdigt och ganska enkelt recept men jag älskar rödbetor och tycker att detta är så himla gott
I helgen blev jag påmind om den här rätten med nykoktarödbetor med vitlök- och persiljesmör som jag totalt har gömt bort att jag gjorde för ett par somrar sedan
Hacka rödbetor, gullök och sardeller. 2 hela rödbetor. Putsa köttet fritt från senor och hinnor. Skrapa köttet med vass kniv, tvärs över köttrådarna, inte längs med
4 Småländska isterband 900 g potatis, nykokt, i bitar 1 knippe färsk bladpersilja, grovhackad 50 g smör 2 msk vetemjöl 4,5 dl gräddmjölk 5 cm färsk pepparrot 400 g hela inlagda rödbetor salt svartpeppar, nymalen