Häll över rödbetorna i en skål (det är sådant här jag skulle vilja ha en skål i keramik till, mamma), häll över en matsked honungoch en matsked balsamicovinäger
Lägg i rödbetornamed lite olivolja i en stekpanna och värm dem på medelhög värme. Koka rödbetorna i vatten med skalet på tills de är mjuka, skala under rinnande vatten låt de sedan rinna av i ett durkslag
Rödbetormed getost, honungoch pumpakärnor. Vi gjorde rödbetormed fetaost i ugn, tre sorters ångkokta bönor, tomatsallad med basilika, morötter, gurka och slutligen lite zuccinisoppa med getost för att få lite varm mat i oss
Ta ut rödbetorna ur ugnen och ringla honungoch smula chèvre över rödbetorna. Honung. Åt middag med ett par vänner i helgen och vi ville ha lite hösttema på maten så till förrätt blev det rödbetormed chèvre och valnötter
Lägg till sist på de varma rödbetornaoch fetaosten och toppa med frön, olivolja och balsamico. Dra av skalet med händerna, skär i klyftor och lägg i en ugnsform
Blanda chèvre, färskost, honungoch peppar och klicka över rödbetorna. Skala rödbetorna genom att gnida av skalet med händerna eller skrapa med skalkniv
Servera med Milda Vaniljvisp eller blanda Milda Vaniljvisp och Milda Visp för en mindre söt sås. Skala äpplena, skär bort kärnhuset och dela i små bitar
Lägg ut rödbetorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Dessa är så goda att koka och äta med smör, salt och nymald svartpeppar eller att rosta i ugnen
Nu har jag kombinerat linssalladen (länk här) med dessa rödbetor. Häll av vattnet och blanda de varma linserna med rödlöken och dressingen och låt svalna
Stek detta medanrödbetorna kokas i saltat vatten. Servera med ruccola, och häll över det smälta smöret (när jag frös in till matlådor lade jag i en liten klick smör som ju smälter i micron)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.