Norsk olivolja recept

Skrei – när norsk torsk är som bäst!

Skrei – när norsk torsk är som bäst!

olivolja. Det är en norsk torsk av finaste kvalité som finns endast mellan januari och april och Ica Maxi på Ystadvägern i Malmö var först med att sälja den här fisken i Sverige, berättade dem
Soppa på fänkål med norsk torsk och räkor

Soppa på fänkål med norsk torsk och räkor

 Blanda olivolja med citronsaft och salt och marinera de åtta fänkålsskivorna däri. 400 g g Norsk Torskfilé, utan skinn och ben Norsk Torskfilé, utan skinn och ben. 100 g g Norska Räkor, skalade Norska Räkor, skalade. 0,5 dl dl olivoljaolivolja. Ingredienser Antal portioner - + 400 g g Norsk Torskfilé, utan skinn och ben Norsk Torskfilé, utan skinn och ben 100 g g Norska Räkor, skalade Norska Räkor, skalade 2 dl dl vispgrädde vispgrädde 1 msk msk sambal oelek sambal oelek 2 msk msk oregano oregano 1 dl dl vitt vin, torrt vitt vin, torrt 1 st st schalottenlök schalottenlök 0 salt och peppar salt och peppar 7 dl dl grönsaksbuljong grönsaksbuljong Marinad 200 g g fänkål fänkål 0,5 dl dl olivoljaolivolja 0,5 st st citron citron 1 msk msk salt salt
Marit Bjørgens ugnsbakade torsk

Marit Bjørgens ugnsbakade torsk

Salta och peppra, strö över hackad basilika och lite olivolja. 800 g g Norsk Torskfilé, utan skinn och ben Norsk Torskfilé, utan skinn och ben. 0 olivoljaolivolja. Ingredienser Antal portioner - + 800 g g Norsk Torskfilé, utan skinn och ben Norsk Torskfilé, utan skinn och ben 100 g g ost, vällagrad ost, vällagrad 1 msk msk senap, grov senap, grov 2 msk msk matlagningsgrädde matlagningsgrädde 2 msk msk gräslök, färsk gräslök, färsk 0 salt och peppar salt och peppar Tomaterna 10 st st körsbärstomat körsbärstomat 1 msk msk basilka, färsk basilka, färsk 0 salt och peppar salt och peppar 0 olivoljaolivolja Servera med 0 bröd bröd
Bacalao

Bacalao

750 g urvattnad norsk klippfisk. 1 dl olivolja. Skiva potatis, lök och grillad paprika. Finhacka vitlök och skär fisken i bitar
Mejerifria pannkakor

Mejerifria pannkakor

Idag var jag så sugen på pannkakor när jag kom hem från jobbet så jag tvekade inte utan började steka bacon som enligt min norske man måste serveras till
Stekt ishavsröding med aioli

Stekt ishavsröding med aioli

700 g g Norsk Ishavsrödig Norsk Ishavsrödig. 0 olivoljaolivolja. 2,5 dl dl olivoljaolivolja. Ingredienser Antal portioner - + 700 g g Norsk Ishavsrödig Norsk Ishavsrödig 1 handfuller av handfull av pinjenötter pinjenötter 0 blandad sallad blandad sallad 0 salt och peppar salt och peppar Dressing 2 msk msk senap senap 2 msk msk vitvinsvinäger vitvinsvinäger 1 nypa nypa socker socker 0 olivoljaolivolja Aioli 0,5 klyfta klyfta vitlök vitlök 1 st st äggula äggula 0,5 msk msk dijonsenap dijonsenap 2,5 dl dl olivoljaolivolja 1 st st citron citron 0 salt salt
Lax Strindberg

Lax Strindberg

600 g norsk laxfilé. 75 dl olivolja. Blanda senap, äggula, maizenamjöl och fint hackad gul lök i en bunke
Grillad lax med tomatcremé och balsamicoglaserade haricotes vertes

Grillad lax med tomatcremé och balsamicoglaserade haricotes vertes

Tillsätt haricotes vertes och stek dem mjuka, häll på balsamicovinägern och olivoljan, koka upp. 250g Färsk norsk fjordlax á 125g/st1 st förpackning färska Haricotes vertes, ca 200g10st Plommontomater1st Röd lök, finhackat25g Vitlökssmör (från förra receptet, lite har du säkert kvar i kylen
Sej i aubergine och tomat

Sej i aubergine och tomat

Jag har försökt köpa färsk norsk torskrom men den största fiskaffären hade svårt att få hem för att den exporterades till Kina

Skrei med musslor, varm romansallad o brynt musselsmör

Hetta upp olivolja i en gryta och fräs vitlök, schalottenlök och persilja. Ca 600 g Skrei (norsk torsk), salt, 1 nät blåmusslor, ½ solovitlök, en näve persilja, 1 schalottenlök, 1,5 dl torrt vitt vin, olivolja, citronsaft, salt, citronpeppar, smör. 16 babyplommontomater, olivolja, färsk timjan, flingsalt
Tio åsikter om mat & vin

Tio åsikter om mat & vin

Det är synd för en mjuk Pinot Noir funkar bra till torsk kokt på norsk, alltså med mycket salt. Ta sedan en ärta, stek den i smör eller olivolja

Ned med blodtrycket!

Norsk BootyBuilder för sätesmuskulaturen. För att göra den lättare att konsumera kan du bre den på rostat bröd och lägga till lite olivolja
Apelsinbakad norsk laks

Apelsinbakad norsk laks

Blanda ihop allt med ruccolasallad, olivolja, balsamvinäger, havssalt och svartpeppar. Sätt ugnen på 200°
Clubsandwich på norsk torsk

Clubsandwich på norsk torsk

Clubsandwich på norsk torsk (4 portioner). 1 msk olivolja. Clubsandwich på norsk torsk (4 portioner). 1 msk olivolja