Norsk kött recept

Norsk ärtsoppa

Norsk ärtsoppa

Ta upp köttet och bena ur. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka benen i soppan för att koka med. Ta upp benen och lägg i köttet
Skrei – när norsk torsk är som bäst!

Skrei – när norsk torsk är som bäst!

Den långa vandringen i hårda strömmar och klara vatten gör att torsken bli mer muskulös och får ett fastare och vitare kött
Fårikål

Fårikål

Varva vitkål och kött i en stor kastrull. 2 kg lammkött med ben. Hacka vitkålen ganska grovt, ca 2x2 cm bitar
Sveriges bäste Skreirecept…

Sveriges bäste Skreirecept…

Skrei är en norsk säsongstorsk ( januari till april) som finns uppe i Barents hav. En baddare till torsk med fantastiskt fint kött och en delikatess, som försöker hitta vägen in i våra svenska fiskdiskar
Japansk köttgryta - Nikujaga (肉じゃが)

Japansk köttgryta - Nikujaga (肉じゃが)

Koka inte sönder, ska inte bli som Norsk lappskojs. Nikujaga är en Japansk köttgryta man väääldigt sällan ser på en Japansk restaurangmeny, tror faktiskt aldrig jag sett det vid närmare eftertanke

Historien om den norska laxindustrin...

Rosafärgen i laxköttet kommer från olika kräftdjur som laxen äter i sin naturliga miljö. För er som inte har möjlighet att läsa hela boken, så tänkte jag här kort sammanfatta kapitlet om den norska laxodlingen

Saken är "inte" biff... en lastbil full av recept!

Men den svenska lastbils-producenten har faktiskt lagat en alldeles utmärkt kokbok med rätter från hela världen, här hittas Norsk torsk, Dansk rödgröt, falafel från Israel och Nasi Goreng

En liten semestertripp, del 1 – Norge

Vi åt jättegoda laxpaket som Anders lade på grillen och serverade med norsk nypotatis till middag. Det blev en härlig grillmiddag med suveränt kött och goda tillbehör
Sotad Skrei med ljummen sallad

Sotad Skrei med ljummen sallad

Om du rimmar Skrei så får den längre hållbarhet, fastare kött och jämnare sälta rakt igenom. Koka potatisen
Sotad skrei med ljummen sallad

Sotad skrei med ljummen sallad

Om du rimmar skrei så får den längre hållbarhet, fastare kött och jämnare sälta rakt igenom. Koka potatisen

Matrelaterad historia - blandat

Norsk sluring kan vi ju idag äta som en riktigt god grönsakssoppa, men tror föga att vi idag skulle önska äta den sluring som här i landet en gång åts av skogsarbetare, kolare och rallare

räkna ned-lista 2.

räkna ned-lista 2. Räkna ned-listan nr1 hittas här. 10 favoriter. Färg. Grå. Mat. Asiatiskt. Band. Comeback Kid. Film. Pingvinresan
Matkomfort

Matkomfort

Skulle du hittat hit från Norge har de faktiskt en norsk variant av Matkomfort också. De har också en de kallar ”Sthlmslådan”, en tredagardsmeny utan rött kött eller fläsk
Tio åsikter om mat & vin

Tio åsikter om mat & vin

Det är synd för en mjuk Pinot Noir funkar bra till torsk kokt på norsk, alltså med mycket salt. Och dels från dem som tycker att allt vi äter mycket av är husmanskost, som spaghetti & köttfärssås