Skrei är en norsk säsongstorsk ( januari till april) som finns uppe i Barents hav. En baddare till torsk med fantastiskt fint kött och en delikatess, som försöker hitta vägen in i våra svenska fiskdiskar
Koka inte sönder, ska inte bli som Norsk lappskojs. Nikujaga är en Japansk köttgryta man väääldigt sällan ser på en Japansk restaurangmeny, tror faktiskt aldrig jag sett det vid närmare eftertanke
Rosafärgen i laxköttet kommer från olika kräftdjur som laxen äter i sin naturliga miljö. För er som inte har möjlighet att läsa hela boken, så tänkte jag här kort sammanfatta kapitlet om den norska laxodlingen
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Men den svenska lastbils-producenten har faktiskt lagat en alldeles utmärkt kokbok med rätter från hela världen, här hittas Norsk torsk, Dansk rödgröt, falafel från Israel och Nasi Goreng
Vi åt jättegoda laxpaket som Anders lade på grillen och serverade med norsk nypotatis till middag. Det blev en härlig grillmiddag med suveränt kött och goda tillbehör
Norsk sluring kan vi ju idag äta som en riktigt god grönsakssoppa, men tror föga att vi idag skulle önska äta den sluring som här i landet en gång åts av skogsarbetare, kolare och rallare
Skulle du hittat hit från Norge har de faktiskt en norsk variant av Matkomfort också. De har också en de kallar ”Sthlmslådan”, en tredagardsmeny utan rött kött eller fläsk
Det är synd för en mjuk Pinot Noir funkar bra till torsk kokt på norsk, alltså med mycket salt. Och dels från dem som tycker att allt vi äter mycket av är husmanskost, som spaghetti & köttfärssås