Nötbog bacon recept

Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1,25 kg nötbog , el. gullök eller pärllök 2 msk vegetabilisk olja 250 gram svamp 150 gram tärnat bacon 2 msk smör 500 ml rödvin 2 msk vinbärsgelé , eller socker 2 msk mjöl 500 ml köttbuljong , (nöt) el
Julig köttgryta med glöggsmak

Julig köttgryta med glöggsmak

700g nötbog. 60g rökt pancetta i små kuber (eller bacon). Följ mej via Bloglovin 700g nötbog. Denna gryta både luktar och smakar jul
Köttgryta med sting

Köttgryta med sting

nötbog. Klipp baconet i bitar och fräs några minuter i stekpannan, vispa ur med lite vatten och häll över i grytan

Sammanfattning över december !

Nötbog i Crock-Pot. Brysselkål med bacon och parmesanost. Då är året slut och det är dags att sammanfatta december
Testade nötbog i min crock-pot

Testade nötbog i min crock-pot

För er som följer mig via Instagram, Pelantz, så såg ni att jag testade att göra nötbog i Crock-poten i helgen
Pepprig nötbog med skomakarstomp & skysås

Pepprig nötbog med skomakarstomp & skysås

Strimla och stek halva purjolöken och bacon. Häll sen i bacon och purjolöken och rör runt. Ca 600 g nötbog i bit. 1 paket bacon. Ca 600 g nötbog. 1 paket bacon
Nötköttsgryta med rotfrukter

Nötköttsgryta med rotfrukter

 Fräs finhackad lök, vitlök, tomater, bacon och stjälkselleri i lite smör i en stor gryta.  Nötköttsgryta med rotfrukter och rödvin 6 portioner1 kg nötkött t ex fransyska, nötbog eller högrev5 lökar, 2 finhackade och 3 grovhackade5 vitlöksklyftor, tunt skivade5 morötter, skalade och skurna i tjocka skivor3 palsternackor, skalade och skurna i tjocka skivor1 rejäl klyfta rotselleri, skuren i tärningar på med sidan ca 1,5 cm2 selleristjälkar, tunt skurna1 röd paprika, fint tärnad1 paket bacon, finstrimlat2 färska tomater1 burk krossade tomater, gärna Mutti3 msk tomatpuré 1 burk stora vita bönor 3 dl rödvin5-8 dl vatten2-3 msk oxfond med rödvinsmak (den mindre mängden om mindre mängd vatten)3 lagerblad1,5 msk paprikapulver1 krm chiliflakes0,5 tsk torkad oregano 2 persiljekvistar, bladen hackade och stjälkarna helasalt, rikligt med grovmalen svartpepparsmör eller olja för stekningPutsa köttet från senor och fett och skär i små tärningar med sidan drygt 1 cm. 1 kg nötkött t ex fransyska, nötbog eller högrev
Högrevsgryta eller boeuf kalopsignon

Högrevsgryta eller boeuf kalopsignon

Lite senare kom det i rotfrukter, bacon och steklök och helt plötsligt stod jag med en fusionerad rätt med influenser från Frankrike och Skåne
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Jag använde nötbog från Gotland. Ta upp svampen, skär baconet och stek i sitt eget fett. Koka upp grytan en stund innan den ska serveras, lägg i svamp och bacon och låt koka en stund

Het chiligryta

Strimla bacon och ha i grytan, häll på öl och vatten så att köttet täcks. 1 kg högrev eller nötbog. 140 g bacon (valfritt)

Lyxig köttgryta

ex nötbog. Börja grytan med att steka hackad bacon, klyftor gul lök. 2 pkt bacon. Skär köttet i tärningar ca 4x 4 cm