Pepprig fläskfilégryta på ytterfilé. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Jag använde goudaost men det fungerar med vilken hårdost som helst. Fluffiga, peppriga ostchips. Skär skivor med en osthyvel och lägg på en plåt med bakplåtspapper (jag fick 16 bitar). Krydda med svartpeppar (eller annan krydda som föredras) grädda i 200 grader i 8-10 min
En kväll på stan, bara M och jag ersattes med en kväll hemma. Lycka är då att ha en hel låda i frysen nyfylld med fina rådjursdetaljer, så en liten filé fick det bli
Mortla rosé- och grönpeppar fint och blanda med svart- och vitpeppar, salt samt dijonsenap. Massera in blandningen runt hela kotlettraden och lägg köttet i en ugnsfast form med fettkappan uppåt
I denna kyliga årstid är det gott med olika sorters varm dryck och då inte bara glögg. Här är en lite annorlunda dryck att ta med sig, blåbärsdricka som kryddats med stjärnanis och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.