Skala och hacka löken, grovhacka gräslök. Övertalade mina vänner att titta på trädgårdsonsdag för någon vecka sedan, blev då sjukt sugen på att laga mat med nässlor
Nässlorna växer så det syns och på bloggen är det många som knappar in på nässlor. Jag försökte variera nässlorna och använda dem som spenat, bl a med fisk men ingenting blev bättre än en enkel nässelsoppa
Klipp över lite gräslök också. Tvätta nässlorna väl. Klipp över lite gräslök också. Lägg i nässlorna och ca 15 cm skuren purjo och låt koka i ca 15 minuter utan lock. ca 2 l till 4 personer Tvätta nässlorna väl. Lägg i nässlorna och ca 15 cm skuren purjo och låt koka i ca 15 minuter utan lock
Hacka nässlorna fint. Strö över lite gräslök. Tillsätt nässlorna och grädden. 2 l nyplockade, späda nässlor. 12 msk hackad gräslök. 12 hårdkokta ägg till serveringSkölj nässlorna noga, ta bort eventuella rötter och grova delar. Lägg i nässlorna, koka 5 minuter