Men nu är det tidig onsdagsmorgon och jag måste ge mig i kast med att dricka upp mitt kaffe och dra på mig något anständigt för att sätta igång onsdagens bravader
snittar gjorda på kavring, smögenröra och kallrökt lax. Bred smör på tunnbrödet. Tunnbrödsrullar med rostbiff och pepparrotsvisp blandad med rivet äpple,
matlagningsgrädde. Torka av fläskkotletterna och krydda dem med salvia, peppar och salt. Strö över parmesanost och servera med spenat och pressad potatis
Recept på goda blåbärsbars med citron kardemumma ochlite vårspatt. Ska visa er bilderna senare men i kväll bara måste jag ge er receptet på dessa blåbärsbars som jag bakat för någon helg sedan, då vi hade kalas för H
olivolja, gräslökoch körsbärstomater på kvist, lite flingsalt och svartpeppar. Jag hade visserligen tänkt göra kyckling i långpanna men efter en tur till IKEA efter jobbet och därefter veckohandling på ICA (allt finns nu hemma fram till torsdag
Det står ganska ofta på menyn här hemma hos oss, med lite olika variationer och kryddblandningar. Jag tycker inte man ska låsa sig vid vad det står på kryddburken, utan i stället läsa på innehållsförteckningen, och försöka föreställa sig vad det kan passa till
Passar på att reposta ett härligt recept från Karolina som tidigare gästbloggat här på mat. I tävlingen var det många som tipsade om att köra kylskåpsrens en eller flera dagar ochpå så sätt minska matsvinnet vilket jag tycker är ett superbra tips
Att jag gör det beror nog mest på att jag är van att höra låtarna framföras på engelska och att rytmen i melodierna passar bättre till originalspråket, men jag tycker också att de två tidigare artisterna som jag sett spela rollen som fantomen gjorde det lite bättre
Blanda matjessill, rödlök ochgräslök. Gräslök, hackad. och när solen värmde så pass, passade det bra med en lite lättare lunch gjord på midsommarrester
Ofta när man går på tävlingsdiet eller av någon anledning vill vara lite striktare med maten, blir det lätt ganska smaklöst och tråkigt och man tröttnar snabbt på kanel och kardemumma i gröten
Med nässlor gäller att ju spädare, desto godare, men hittar man inga späda går det bra att plocka toppskotten (så länge inte nässlan börjat blomma, men det sker inte så här tidigt)
Trots detta behöver jag ha mat som går snabbt att göra (lunchen är trots allt inte så lång) men som ändå ger mig bra näring samtidigt som den smakar gott
Eftersom vi har tre barn att tänka på så hade vi även färska grönsaker och ris till. Första gången jag smakade det var på Melker Anderssons restaurang Grill i Stockholm, då som basen i en liten förrättshamburgare…jag blev helt såld
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.