Plocka upp musslorna med en hålslev och sila musselbuljongen. Släng bort de musslor som inte öppnats. Vänd ner spenat, räkor, musslor och hummerkött i risotton
Vitlöksdoftande skaldjursgryta med squash och tomat, 4 pers1 gul lök, hackad2 vitlöksklyftor, finhackade1 squash, i mindre bitar1 röd chili, finhackad (plus att jag tog lite gul habanero i)1 burk/pkt krossade tomater1 msk hummerfond1 msk honungsalt & svartpeppar200 g cocktailtomater200 g musslor200 g kräftstjärtar200 g räkor1 burk blandade bönor1 näve inlagda vitlöksklyftorstrimlad färsk bailikaFräs lök och vitlök i lite olja
Skölj och borsta musslorna noga. 0,5 l fiskfond eller hummerfond. 1 kg blåmusslor. 400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja) 0,5 purjolök 1 gul lök 1 morot 2 selleristjälkar 3-4 msk olivolja 3 klyftor vitlök 3 dl vitt vin 2-3 dl vispgrädde 2 msk tomatpuré 0,5 g saffran 0,5 l fiskfond eller hummerfond salt nymalen vitpeppar 1 dl färska örtkryddor (timjan, basilika) 1 knivsudd chilipeppar 1 kg blåmusslor 200 g skalade räkor
Det är bara det där med musslorna. lite hummerfond på flaska, kanske ½ tsk. Man ska hålla rätt på om musslorna är levande, om de sluter sig innan tillagningen och om de öppnar sig under koket – annars kan man bli lätt matförgiftad och dålig i magen…
Om du vill kan du toppa med räkor och/eller musslor. olivolja 1 finhackad lök 2 rivna morötter 1 msk tomatpure 3 dl vatten 3 dl vispgrädde1 msk hummerfond 200 gram mjukost (te. 1 msk hummerfond