En stor bit kokt slätvar med purjolök, bondbönor och musslor i buljong. Jacob och Laura valde båda saltad torsk som serverades med kokt ägg, ansjovis och sallad och den var också mycket god
miniålar inlindade i rökt lax, ansjovis på grön paprika och marinerad mussla. Pinxtos (eller pinchos) är mäkta populärt i Baskien och i gamla stan i San Sebastian finns det gott om pinxtosbarer där man plockar till sig vad man vill, betalar per grej och köper ett glas vin till
Häll av spadet på musslor och ansjovis. Lägg i ansjovis, musslor, halverade tomater och persilja. 1 burk(ar) musslor , ca 450 g. 1 burk(ar) ansjovisfilé(er) , ca 50 g
Lägg i musslorna i grytan. Ansjovisglaserade vita rotfrukter eller vit sparris. Sila bort musslor och grönsakerna genom en finmaskig sil och häll buljongen i en kastrull
Räkorna kan bytas ut mot musslor, svamp, ansjovis eller sparris. 1. Skölj de färska fiskfiléerna, tina de djupfrysta eller skär det halvtinade fiskblocket i 2 cm tjocka skivor