Servera med en hembakad råg- och dinkelbaguett och majonäs/aioli (recept finns på bloggen). Förra lördagen fick jag den där känslan "jag vill ha", vad jag ville ha var blåmusslor kokta i stout
Servera gärna musslorna med en bit varm baguette eller annat gott bröd och en klick aioli. Skrapa musslorna under rinnande vatten och dra bort den lilla tofsen
Lägg musslorna på ett fat, servera med aioli och bröd. Lägg musslorna i en rejäl bunke med iskallt vatten, skrubba rent musslorna med en rotfruktsborste
En burk aioli, eller egentillverkad. Tillagning av musslor. Hetta upp och smaka av med salt, cayennepeppar och ev mer vin, strö över persilja och servera med en klick aioli och ett mustigt bröd
Skrapa rent musslorna, släng de som inte stänger sig eller är trasiga. En len och grymt god soppa som går utmärkt att förbereda, servera den med en klick aioli och ett gott bröd
Gör jag en "helg" fisksoppa så brukar jag ha i både torsk och lax och även musslor men det här blev en "mitt i veckan" soppa som fick bli lite enklare helt enkelt
Skaldjurssoppa med torsk blåmusslor och aioli är en matig och klar soppa som till största delen består av buljong eller fonder ifrån diverse nedkok av skaldjur
kanske ett lite smalare variant på aioli. och denna fisksoppa blev till med saffran och rökta musslor samt en liten mix av kvarvarande rödspetta, pangasiusfile och räkor från frysen