Musslor aioli recept

Kokta musslor

Kokta musslor

I fredags fyllde Anders år och det firade vi med att äta kokta musslor med aioli och sötpotatispommes
Fiskarhustruns musslor med citronaïoli

Fiskarhustruns musslor med citronaïoli

Borsta musslorna under kallt vatten, dra bort skägget och skrapa bort smuts. Kasta de musslor som är öppna och inte sluter sig när man knackar på dem
Musslor kokta i stout

Musslor kokta i stout

Servera med en hembakad råg- och dinkelbaguett och majonäs/aioli (recept finns på bloggen). Förra lördagen fick jag den där känslan "jag vill ha", vad jag ville ha var blåmusslor kokta i stout
Vinkokta musslor på grillen

Vinkokta musslor på grillen

Servera gärna musslorna med en bit varm baguette eller annat gott bröd och en klick aioli. Skrapa musslorna under rinnande vatten och dra bort den lilla tofsen
Musslor med basilikaaioli

Musslor med basilikaaioli

Lägg musslorna på ett fat, servera med aioli och bröd. Lägg musslorna i en rejäl bunke med iskallt vatten, skrubba rent musslorna med en rotfruktsborste
Krämig fisksoppa med saffran och musslor

Krämig fisksoppa med saffran och musslor

En burk aioli, eller egentillverkad. Tillagning av musslor. Hetta upp och smaka av med salt, cayennepeppar och ev mer vin, strö över persilja och servera med en klick aioli och ett mustigt bröd
Fisksoppa med saffran och aioli!

Fisksoppa med saffran och aioli!

Skrapa rent musslorna, släng de som inte stänger sig eller är trasiga. En len och grymt god soppa som går utmärkt att förbereda, servera den med en klick aioli och ett gott bröd
Saffransdoftande fisksoppa med enkel aioli

Saffransdoftande fisksoppa med enkel aioli

Gör jag en "helg" fisksoppa så brukar jag ha i både torsk och lax och även musslor men det här blev en "mitt i veckan" soppa som fick bli lite enklare helt enkelt
Fransk fiskgryta med aioli

Fransk fiskgryta med aioli

Lägg sedan i tomatbitar samt sockerärtor tillsammans med musslor och låt det hela få ett snabbt uppkok så musslorna öppnar sig
Lolos lysande fiskgryta med aioli.

Lolos lysande fiskgryta med aioli.

Jag brukar servera räkor och musslor vid sidan av i skålar, det är bättre att varje person själv väljer vad man vill ha i tallriken
Bouillabaisse med aioli

Bouillabaisse med aioli

Kontrollera att musslorna är hela och levande. Aioli. Lägg ner musslorna i soppan och koka upp. Förvara aiolin i en glasburk med lock i kylen