Hetta under tiden upp en grillpanna med lite olivolja penslat på den och rosta brödskivorna tills de fått fina ränder och en krispig yta och skiva gurkan och mozzarellan i skivor
Klyv gurkan och gröp ur kärnorna. 150 g blandad sallad - rosé, frissé, ruccola, maché, ja vad du vill1 ask ekologiska vildtomater, 250 g - eller fasta körsbärstomater1 bit gurka, ca 200 g½ melon, ca 400 g1 boll mozarella, 125 gca 125 g chèvre200 g serranoskinkalite flingsaltsvartpeppar från kvarn150 - 175 g jordgubbar1 msk kokossocker2 msk champagnevinäger - eller annan riktigt fin vitvinsvinäger2 msk mandeloljaSkölj och slunga salladen torr, och lägg upp på ett stort fat. 1 bit gurka, ca 200 g½ melon, ca 400 g1 boll mozarella,
Lägg varannan mozarella, varannan körsbärstomat längs tårtans kanter. Tärna gurkan smått och fint och rama innersidan längs körsbärstomaterna och mozzarellabollarna
riven mozarella eller annan mild ost. Jag använde isbergssallad, gurka, rödlök och champinjoner. Smula baconet över det hela och avsluta med ett lager riven mozarella
tapenade/pesto, mozarella, tomat och oliv,. hovmästarsås, gurka, lax och vindruva,. Den sistnämnda är lite mer barnvänlig eller helt enkelt en mer neutral en om man föredrar det framför räkor, lax och mozarella
m) några fetaostpiroger som fanns kvar och mozarellasallad. Till köttet serverade jag precis som häromdagen inlagd rödlök och gurka, olika grönsaker, currydressing och vitlöksdressing
-) Ett busenkelt och snabbt bröd som det här fyllde jag med soltorkade tomater och mozarella. Till detta serverades också en potatissallad med gurka och kapris samt en kall sallad på bladspenat/mangoldskott/tomater/vattenmelon/getfeta/salt/olivolja/granatäppelkärnorTill efterrätten var det en enkel rabarberpaj med vaniljvisp
Servera med varma pitabröd, isbergssallad, tomat, gurka och mozarella. I pitabröd med grönsaker och mozarella passade maten utmärkt att äta i soffan framför en film medan elden sprakade i kaminen