1. Fräs hackad lök, vitlök och färs i olja tills färsen fått lite färg. Strö över mjölet och späd med buljong och vatten. Krydda med tomatpuré och låt småkoka 10–15 minuter.
2. Fräs smör/margarin med mjöl i en kastrull och tillsätt mjölken. Smaka av med salt, peppar och timjan, låt koka 10 minuter. Ta kastrullen av värmen och rör ner osten.
3. Sätt ugnen på 250°. Skiva potatisen. Varva potatis, färs och ostsås i en smord ugnsform. Se till att det blir rikligt med sås överst. Gratinera ca 30 minuter i ugnen.
Pensla potatisenmed oljan från plåten och salta lätt. Jag har provat med andra kryddor så som rökt paprika pulver, vitlök, chili, allt verkar fungera till detta recept
Delar med mig av en av mina egena soppa jag gillar. potatis & broccoli soppa,. Dela broccolin i små bitar och stek den i smör peppra och krydda med örter/vitlök efter smak, häll ner i kastrullen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.