Skala och skiva potatis och morot. 14 st potatis. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör. Låt koka i 15–20 minuter tills potatisen är mjuk
4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Servera med grönsallad och avokado. Pajbotten. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop smör, ägg och grädde. Häll blandningen i en pajform och grädda i ugnen i 7 minuter
Hacka lök och vitlök, och fräs med färsen i en stekpanna med smör tills färsen är smulig. Tillaga potatismoset och spritsa det i små klickar över färsen
Makalöst god gratäng gjord medpotatis, köttfärs och cheddar, inga svårigheter då man bara skivar, steker och varvar i ugnsfast form, sen skjuts in i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.