Alla ni som varit på Kanariöarna och ätit denna röda goda chilisås tillsammans med små saltkokta potatisar och älskade det, är detta receptet ett måste helt enkelt
Mojosås. Bryn filéerna runt om i smör i stekpanna. Krydda med salt och peppar. Skär en skåra i varje filé och lägg i en skiva skinka, en klick färskost och några tomatklyftor
Mojosås. Servera köttet med potatis, mojosås och en god sallad. . En riktigt god hängmörad biff smakar bäst med enkla tillbehör som potatis, sallad och en god sås
Men över till de tapasrätter vi åt hemma i vårt eget kök och vi börjar med en kanarisk specialitet, papas arrugadas med mojosås vilket helt enkelt betyder skrynkliga potatisar
Jag testade att göra en mojosås,paprika & tomatsås, som jag skulle ha till min kyckling (tapas). Mojosåsen är längst ned på bilden i en vit,liten skål och även tillsammans med kycklingen längst ned till vänster på bilden
(Skrynkelpotatis med mojosås, recept från Kanarieöarna)Kanariska potatisar med Mojosås Potatisarna. Mojosås 3 skivor vitt bröd, utan kanter 1 dl rödvinsvinäger 5 vitlöksklyftor 1 knapp tesked kummin 1 krm cayennepeppar 5 msk paprikapulver 1 tsk salt 2 äggulor 1 dl ovliolja ½ dl vatten Ner med brödet i en skål och ös på med vinäger