Jag gjorde en sorts rakhat (ostrullar), falafel (kikärtsbiffar), tabbouli (persiljesallad), foul (spiskummindoftande bönröra) och labneh (yoghurtsås med mynta)
Mustiga smaker, och samtidigt fräscht med mycket mynta och grönsaker. Här kommer en fin liten rätt som passar så bra till just grillat, andra mezerätter eller på buffébordet
Myntasås. Meze på vårt sätt. 3 dl yoghurt/gräddfil, 1-2 krukor mynta, skal plus saft från 1 citron, 1 msk honung, lite olivolja och salt & peppar. 1-2 krukor mynta
Blanda till lite meze yoghurt med ingredienserna i listan ovan. Släng bort den traditionella grillkryddan och sojan ett tag och krydda med citron och mynta så får du en kyckling som andas lite vår i luften
Tabbouleh är en annan självklarhet, och har framträdande smaker av både citron och mynta. Tabbouleh är en annan självklarhet, och har framträdande smaker av både citron och mynta
2 msk mynta. 2 msk mynta. Dessa är så goda. Mamma gjorde dessa till oss när vi var små och bodde hemma. Mamma var riktigt duktig på våra maträtter, libanesiska köket
Meze tillbehör tillagades och en buffé dukades upp. Hacka bladpersiljan, myntan, löken och tillsätt i bunken tillsammans med citronsaften, olivoljan och salt
Idag blev det grekiska vinbladsdolmar som är vanliga när man äter grekisk meze. Finhacka, pinjenötter, mynta, bladpersilja och dill, blanda ner i färsen och pressa över en halv citron och rör om