I fredags firade vi min ena bror som fyllt år i veckan med en Marockanskköttgrytamedgranatäpple. Dekorerade allt med hackad mynta och mycket granatäpplekärnor
Servera med vitt bröd. Slå oljan i en gryta och lägg i köttet tillsammans med kryddorna, skivad lök, vitlök och skivade tomater, rör om och låt det puttra cirka 5 minuter
Kanske den godaste gryta jag gjort och då är ändå min Älggryta med svamp och lök sjukt god. Red av grytan och späd ev om du vill ha mera sås smaka ev av med mera salt, peppar, örter, vinäger, senap och lingonsylt, kan behövas eftersom jag har tagit mera vätska än i orginalreceptet
Stek köttet i smör tillsammans med salt och peppar. Servera med kokt potatis eller potatismos. Mustig köttgryta i lergryta 4 port. Ger 5 points/port och 7 med valfri mängd potatis. 7 med valfri
Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.