Refried beans är en mexikansk bönröra som används flitigt i det mexikanska köket och som egentligen görs på pintobönor som kokas från grunden men här får vi inte tag i sånt så substitutet blev svarta bönor på burk
4 4 portioner ris 500 g blandfärs 1 dl rostad lök 3 äggulor 2 vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 1/2 tsk malen kanel salt och peppar 1 msk smör eller margarin 1 burk chunky salsa (à 350 g) 2 dl vatten Tillbehör 1 burk svarta bönor (à 380 g) 1/2 purjolök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Spola av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. 2 burkar svarta bönor (á 400 g). 72 burk bönor, salt, mald koriander, spiskummin, korianderblad, limeskal och 1 msk olja. Tillsätt resten av bönorna och mixa 2-3 gånger med pulsknappen så att bönorna bara blir grovmixade. 2 burkar svarta bönor (á 400 g). 72 burk bönor, salt, mald koriander, spiskummin, korianderblad, limeskal och 1 msk olja. Tillsätt resten av bönorna och mixa 2-3 gånger med pulsknappen så att bönorna bara blir grovmixade
Indiska dhal (linser) med ghee, karamelliserad lök och kryddor skapar smaksensationer, precis som äkta japansk tofu eller mexikanska svarta bönor när de är vällagade med omsorg om rätt kryddning och med kärlek
Snabbt grillad flankstek med, guacamole, rajas, tortillias med tomatilliosås och svarta bönor. Kokade svart bönor Tar lite tid men det är enkelt och väldigt gott
Har ju haft turen att födas med genen som gör att man inte tycker att koriander smakar tvål utan tycker att det smakar fantastiskt gott och därmed har goda förutsättningar för att gilla det mexikanska köket