Lobio – georgiska bönor
| Food that Loves You!
| Food that Loves You!
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 rätters med
  • 3-5 rätter till
  • 2 personer
  • 4-6 port
  • 0,4-0,5 kg torkade kidneybönor, blötlagda 4-12 timmar 2 lagerblad 7,5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 gula lökar, hackad
  • 3 msk georgisk kallpressad solrosolja eller svensk kallpressad rapsolja
  • 1 knippe färsk koriander
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • 2 tsk blå bockhornsklöver om man får tag på det, annars 1 tsk vanlig bockhornsklöver
  • 2 dl valnötskärnor
  • 2 dl granatäppeljuice (kan ersättas med tranbärsjuice)
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • ev. extra salt
  • vatten
  • 400 gram nixtamilliserat majsmjöl
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl kallt vatten (kan behövas mer beroende på mjölet)
  • 1,5-2 dl neutral olja, t.ex rapsolja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.