Matjestårta recept

Matjestårta

Matjestårta

Ingredienser Fyllning 3 st gelatinblad 200 gram matjessill 1 st röd lök(ar) 2 dl crème fraiche , lätt 250 gram kesella , 10 % 1,5 krm vitpeppar 1,5 msk sillspad 1 kruka(or) färsk gräslök , med blommor till dekoration ev Matjetårta 250 gram kavring 75 gram smör Köp receptet
Matjestårta

Matjestårta

Smält smöret, mixa brödet till smulor o häll i smöret spänn fast ett bakpapper i en form med löstagbar botten tryck ut brödmassan i formen
Matjestårta

Matjestårta

Botten. Smält smöret. Lägg kavringen i en mixer och kör till smulor. Blanda smält smör och kavring. Tryck ut i en rund form med löstagbar kant
Frusen matjestårta

Frusen matjestårta

frusen matjestårta är ju typisk sommarmat. Den här matjestårtan är i alla fall jättegod att servera halvfrusen med lite gott knäckebröd eller serverat med ett mörkt, mjukt dinkelbröd
Påskig Matjestårta

Påskig Matjestårta

Smält smöret. Skiva kavringen. Kör den imixern tillsammans med det smälta smöret. Tryck ut till en botten i en form med löstagbar kantca 24cm i diameter
Matjestårta

Matjestårta

Familjen dissade min matjestårta på midsommarafton. Det var väl en himla tur då att jag gjorde en liten matjestårta till midsommarlunchen
Matjestårta matjesilltårta

Matjestårta matjesilltårta

Ställ matjestårtan att stelna i kylen i minst 4 timmar (eller snabbare i frysen) eller helst över natten
Klassisk matjestårta

Klassisk matjestårta

Bara älskar olika sorter sillatårtor och provar gärna olika, denna gjorde vi till påsk men passar ju även vid andra tillfällen
Matjestårta - smörgåstårta

Matjestårta - smörgåstårta

5 skivor kavring 30 g smör 1 burk matjessill 1 kruka färsk persilja 1 kruka färsk gräslök 2 burkar kesella 1 rödlök salt vitpeppar
Matjestårta

Matjestårta

Idag bjuder min svärmor på matjestårtan från påskbuffén. Hur god som helst. It´s a keeper. Botten. 75 g smör225 g kavring utan kanter Fyllning