1 dl nakenhavre (kan ersättas med mathavre eller extra havregryn – nakenhavre är ibland svårt att hitta i affärerna). 2 dl solrosfrön. Mät i en rymlig bunke (minst 3 liter) upp gryn, dinkelflingor, nakenhavre, pumpafrön, linfrön, solrosfrön och mandelflagor eller hackad mandel. 1 dl nakenhavre (kan ersättas med mathavre eller extra havregryn – nakenhavre är ibland svårt att hitta i affärerna). 2 dl solrosfrön
Vill man ha en matigare sallad kan man gärna koka exempelvis mathavre och blanda ner. solrosfrön. vegetariskt, vegan, laktosfri (om man utesluter halloumi och tsatsiki till), glutenfri (om man vill använda något matigt i salladen, testa mathavre eller quinoa)
Gremolata är en persilja pure med olivolja, citron och vitlök men jag var tvungen att leka i lite solrosfrön för att få en lite nötigare och jordigare smak
Testa även mathavre. valnötter, mandlar, pumpafrön och solrosfrön är särskilt nyttiga. E-vitamin i i solrosfrön och mandel är br för kärlen och mot alzheimer och Parkinson
Quinoa kan bytas ut mot ris, helt bovete , hirs, bulgur, mathavre eller något annat gryn, och istället för gröna linser kan man ta mungbönor, bruna, gula eller röda linser
Recept. Gäst. mån, 2013-06-17 01. 22. 10min. (1). Blanda alla ingredienser i en stor bunke. Rör om noga efter att du lägger ner kryddorna så att allt får lite på sig
rostade pumpakärnor/solrosfrön över salladen. rostade pumpakärnor/solrosfrön. Koka mathavren i dubbelt så mycket vatten som förp anger + 1 buljongtärning i 12 minuter. 75 dl mathavre