2 dl mandelmjöl. 2 dl mandelmjöl. Halloj på er. Nu ska ni få ett riktigt gott brödrecept, och tro mig, jag har provat massor med olika recept och detta är supergott
Jag mal mina mandlar själv, istället för att köpa färdigt mandelmjöl, det blir lite billigare. 3 dl mandelmjöl eller hemmalda mandlar. Dela på Twitter 3 dl mandelmjöl eller hemmalda mandlar
Foto ur boken Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter. Dags för lite sommarkänslor – jag delar med mig av ytterligare ett recept ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor & desserter
Spar en äggvita till något annat (matbröd t ex), och vispa de övriga två riktigt fast. Rör ned mandelmjölet och blanda om väl, innan du försiktigt, med stora luftiga tag, vänder ned äggvitorna
Det är något mittemellan matbröd och traditionell fruktkaka. Det mörka bovetemjölet kan bytas mot vanligt bovetemjöl om du inte hittar det mörka, och mandelmjölet kan bytas mot rårismjöl, durramjöl eller hirsmjöl
) Ett favoritrecept på glutenfritt saffransbröd utan mjölmixer (se nedan) direkt ur min och Susannes bok som kom ut i våras Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor & desserter
Receptet hamnade i julkapitlet i vår bok Baka glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och deserter (bokförlaget Semic, 2015). Recept ur boken Baka glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och deserter (bokförlaget Semic, 2015). 200 g mandelmjöl. Häll smeten i en smord och bröad form (24 cm), använd mandelmjöl, grädda i 175 grader i ca 45–50 minuter tills att kakan är helt genomgräddad och ser ut att släppa något från kanterna. 200 g mandelmjöl
Nu ville jag dock ha lite mindre bovete och använde mandelmjöl som kompelment. Bovete har som fördel att det ger en relativt smidig och mer sammanhängande deg (jämför med nöt- och mandelmjöl)