Renfilé med amaronesås, parmesanmättad mandelpuré samt ragu på spetskål och rökt sidfläsk. Det kraftiga renköttet trivs bra med en sås kokad på amarone eller ripasso, viner gjorda på torkade druvor
Två av mina röda favoriter är Castelforte Ripasso, 79 kr samt MasiAmaroneCostasera, 279 kr. Idag är det dags för en liten utlottning här i bloggen, du har chansen att vinna sex stycken söta vinmarkörer
Varför inte ta reda på vad som händer med en Amarone om man väntar sisådär 6 år från skörd. Om man väntar fyra år på MasiAmarone della Valpolicella Classico Costasera 2006 (Köpte min för 199 kr på Ålandsbåten 2010, 2008 finns på SB nr 2345, 275 kr) kan det te sig såhär men nu, två är senare, är det faktiskt en helt annan skapelse
Klassisk Amarone från den klassika producenten Masi. När man gör Amarone låter man druvorna torka efter skörd, vilket gör att dom skrumpnar till russin
Mas La Plana (235 kr, SB 319), MasiAmaroneCostasera (199kr, SB 269 kr) och de två utmanarna Terre da Vinos Barolo (150 kr) samt Avignonesis VNdM (165 kr)